(Non-member)
尋晚朋友大壽,諗住擺番圍食大佢,有朋友建議文化中心的映月樓,貪佢有靚景。點知訂位話冇得指明窗口位,已經唔順超,點知服務員一致惡劣的態度,絕對令人嬲到爆炸!訂位8:30,齊人差唔多九點,點菜叫1,988 十二位的龍蝦宴,問個女經理信用卡優惠時,佢嘅態度已經顯得有點不耐煩。餸黎到,大碟,但係水準一般,開頭都仲ok,去到中後段唔知係咪趕收工,菜的質素每況愈下......食大約十點,走剩我地一枱,班待應已經喺度搬枱搬椅,女經理大大聲吩咐下屬,仲暗示我地張枱未走阻住佢閂唔到塊屏風。時為十時零幾分,女經理突然自發捧出蛋糕,喺後面講:「同我攞d碟出黎,而家切蛋糕。」喂,我地幾時話過要切蛋糕呢?而家你指示我地?快d食完,唔該唔好阻住?於是我們發難,問女經理你係咪好趕收工。女經理寸過碼頭咕喱:「唔趕,我地唔趕。」跟住就吩咐將我地的蛋糕放埋一邊。但我地堅持要佢放番落雪櫃,直至另行通知。其實喺呢個時候,分別有兩枱外藉人士入黎食飯,即係根本就未收工啦!我地跟本唔會理佢,一直食到11點幾先走,又影相又唱歌又盛,你吹得我漲咩?埋單2xxxx,香港旅遊業有呢種服務員,真係多得佢唔少。

埋單2xxxx,香港旅遊業有呢種服務員,真係多得佢唔少。
炸帶子盒,聞落香,食落有d 益益地....
每人半邊龍蝦,睇落好大隻,但叉落d肉有d梅
最離譜係條斑,開左黎蒸,朋友估計係想快d蒸好而咁做。d肉鞋過鞋底,硬硬的似煎倉魚
2010-03-24
Celebration