今日去咗尖沙咀行街食完飯之後去咗K11附近,位於河內道4/F以佛為題材既Bar,一開門已聞到香味同紅燈籠,彌漫住洗滴心靈的感覺。此酒吧除了有室內位置的Bar檯同梳化位坐外。仲有戶外位置,室外設計到好似去左泰國既感覺,再加一尊佛像,神秘得來又帶點安靜的感覺。係炎熱嘅天氣下,好彩戶外係每一個座位旁都提供吹風機。該店的服務非常貼心,服務員會蹲下跟你落單。天氣超熱的情況下,我地叫幾杯冰及凍水,服務員都好快拿到在我地面前。亦會聽完我地既喜好去提供意見介紹飲品及食物。Nice To Meet You $138店員強烈推介的Cocktail,打卡必點,細細杯幾得意。好少見Cocktail用紅酒來mix。同埋沖到表面有泡。飲落花香味勁重,以White Rum 作Base,再帶點菠蘿、青檸及密瓜水果味道。She-man $138以Mango Vodka做base, 再加入Cointreau, 檸檬汁、香檳及Peach bitters。飲落去好重芒果味、酸酸甜甜幾開胃。免治雞肉捧 $58超有心機既擺盤,用個酒杯裝住隻生蛋,上面放住剛燒完的免治雞肉捧。食落有雞軟骨在內,好有口感。燒本地茄子田樂 $78超到茄

此酒吧除了有室內位置的Bar檯同梳化位坐外。
係炎熱嘅天氣下,好彩戶外係每一個座位旁都提供吹風機。

Nice To Meet You $138

She-man $138
免治雞肉捧 $58
燒本地茄子田樂 $78
超到茄子外皮脆,入面軟。茄子肉已吸晒燒汁既味道,好好味。
2023-05-18
$400 (Dinner)
  • Nice To Meet You
  • 免治雞肉捧