位於尖沙咀漆咸道南余仁生中心的樓上西餐廳「 La BASE HK 」環境一流,空間感大坐得舒服,而且有一半地方是Open Area ,尤其天氣涼涼地地,坐室外和好友共進晚餐,飲下酒傾下計,這個地方就非常適合,另外有寵物嘅朋友一定唔可以錯過,呢度亦都係寵物友善餐廳,仲有好多打咭位比毛孩影相🐶另外餐廳食材優質,選用全天然無激素肉類、有機蔬菜,連香草都係自家種殖,十分天然,食得安心,好似我們今天點既幾款食物,都沒有太多調味料,可以食到食材天然味道👍🏻🍅▪️Buffalo Mozzarella with Tomato & Basil $ 238水牛芝士配意大利蕃茄及羅勒,就是天然的味道,芝士和蕃茄非常新鮮,配上羅勒碎,黑醋醬和橄欖油,簡單美味🐏▪️All-Natural New Zealand Lamb Rack $ 398意式烤紐西蘭小羊架配薯角及多色有機時令烤菜羊架烤得剛剛好,鮮嫩多汁,味道充滿香草香,非常入味,伴菜有粟米、紅椒、黃椒、翠肉瓜、小番茄、茄子、西籣花,蔬菜輕輕烤沒有添加任何調味料,食出蔬菜的原汁原味🧆▪️Porcini Mushrooms Risotto with Italian
位於尖沙咀漆咸道南余仁生中心的樓上西餐廳

🍅▪️Buffalo Mozzarella with
Tomato & Basil $ 238

🐏▪️All-Natural New
Zealand Lamb Rack $ 398
意式烤紐西蘭小羊架配薯角及多色有機時令烤菜

🧆▪️Porcini Mushrooms Risotto
with Italian Truffle $298
鮮牛肝菌意大利飯配黑松露醬,意大利飯被濃濃嘅黑松露牛肝菌忌廉汁包圍,味道非常香濃,口Creamy ,面層再灑上黑松露更加濃味,伴上意大利飯一齊食,真係意想不到咁好食

🍹▪️True Blue $ 78
唔係想超級可愛,飲品呈粉紫漸變顏色,更有小熊造型的冰塊,味道清甜帶微酸的特飲,用上新鮮藍莓、葡萄汁、新鮮青檸汁、蘇打水組成

☕️▪️Coffee $ 48
無時無刻我也要嘆返杯黑咖啡,這裏咖啡豆非常唔錯,味道濃
  • 鮮牛肝菌意大利飯配黑松露醬,