2022-08-02 242 views
星期五晚同朋友放工食飯敘舊,由於我哋都收得夜,時間唔穩定,所以出到嚟先搵食乜。網上見到尖東嗰邊有間樓上西餐廳叫「La BASE」,食物相片睇落好似唔錯,就決定試吓🍽。意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄($298),🍗燒雞賣相吸引,切嘅時候已經覺得雞肉幾嫩,食落亦無令人失望。佢唔需要用額外嘅醬汁調味已經夠晒味,雞皮微脆,帶有雞油香🐔。伴菜就有少量燒蔬菜,都OK嘅。意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵($268),卡邦尼一放底就散發出好濃忌廉香🍝。意粉係最普通圓條形嗰款,不過麵條質感富嚼勁,而且仲好掛汁添。忌廉蛋汁配以芝士粉同煙肉粒,鹹香惹味🥓,不過要記得襯熱食啊!White Sangria($98),呢杯Cocktail幾啱女仔飲🍸,以白酒同七喜做底,重果香,就連入面啲水果都可以全部食晒🍎。Virgin Mojito($68),呢杯Mocktail係老闆娘嘅重點推介,皆因啲薄荷葉係餐廳自家種植🌿,飲落份外清新,果然冇介紹錯。總括嚟講,餐廳嘅食物出品味道不俗️,🍽兩款主食都幾好食。呢度格局有啲似樓上Cafe,但原來出面仲有個隱世大花園,望咗眼發覺環境都幾Chill😃,而且仲可以帶寵物嚟。題外話,今
意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄
意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵
White Sangria
Virgin Mojito
總括嚟講,餐廳嘅食物出品味道不俗️,🍽兩款主食都幾好食。呢度格局有啲似樓上Cafe,但原來出面仲有個隱世大花園,望咗眼發覺環境都幾Chill😃,而且仲可以帶寵物嚟。題外話,今晚上菜時間較耐,老闆娘解釋因為少咗兩個店員返工,加上多客,所以就連佢都要落手落腳整埋一份,辛苦晒呢🙏🏻!
2022-07-29
$400 (Dinner)
意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄
意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵