2024-01-24
嗰日喺尖沙咀同屋企人行街我哋人好多,所以諗住普通嘅餐廳都OK 我哋一行七人等枱,員工好好幫我哋合併埋啲枱。我哋嗌咗以下幾款嘢:生牛肉湯河x2湯河嚟到生牛肉仍然係粉紅色,啲湯夠熱就可以整熟少少啲牛,不過我媽咪同埋我老公都認為啲牛肉非常之韌,全部都係渣亦都冇肉味,所以佢哋都吐咗出嚟佢哋係有啲失望嘅。豬肉卷湯河我嗌咗豬肉卷湯河,其實我以為係豬肉片捲埋叫豬肉卷,點知嚟到係好似春卷嘅形狀咬開係好似肉腸咁嘅。係加工制過嘅豬肉。係有少少嘢味,但係又未叫得非常好食。豬扒湯河x4其餘四位屋企人都嗌咗豬扒湯河,豬扒係幾大塊嘅,雖然係薄少少,不過都係入味同惹味嘅。豬頸肉x1豬頸肉都幾大塊,味道正正常常唔會特別出色,亦冇特別想再因為個豬頸肉嚟食。呢間餐廳我講嘅以上幾款食物,除咗個湯係夠熱之外,佢嘅餸都係冇乜熱力,即係唔夠熱你會覺得好似放咗一段時間令到你有啲冇乜食慾,加上今晚超級凍,所以係覺得有啲失望越南春卷x2另外嗌咗兩碟越南春卷,越南春卷係熱辣辣,脹卜卜嘅,好新鮮,好脆口好好食,再捲埋啲汁更加好味好滿足。成餐飯只有越南春卷係熱辣辣😅總括嚟講間餐廳普普通通啦,因為係尖沙咀食一個飯晚餐係偏貴嘅呢個比較貼地少少唔
我哋人好多,所以諗住普通嘅餐廳都OK
生牛肉湯河x2
豬扒湯河x4
豬頸肉x1
越南春卷x2
成餐飯只有越南春卷係熱辣辣😅
總括嚟講間餐廳普普通通啦,因為係尖沙咀食一個飯晚餐係偏貴嘅呢個比較貼地少少唔係旅客價錢。
豬頸肉
生牛肉湯河