2023-09-19
今日突然覺得想同麻甩熊慶祝相識紀念日,我地去左尖沙咀呢間超靚海景西日FUSHION 餐廳,呢道真係好浪漫,環境超有情調,都有好多唔同食品款式可以揀,我地就揀左以下幾款…頭盤先黎一個 #吞拿魚長芋美人卷 ,仲有個好似醋汁少少酸既汁,食起黎米紙有少少煙軔,加上入面有菜同日本椎山,非常清爽🌻🌻🌻之後就 #炭燒清酒味噌黑豚里肌肉 ,肉面燒得好香,肉質仲好林又好夠JUICY,真心好好食,好食到好快就食曬喇,真係唔係講笑,如果可以再有多啲就好喇,哈🌻🌻🌻主菜就有 #明太子年糕薄餅 同埋 #三文魚親子鹽昆布炒飯 先講 #薄餅 先,個薄餅底係用薄年糕而烤製而成,食起黎好香米味,好香脆,配起上面烤過既明太子變得幾香,食起黎都幾特別,我就幾鍾意喇🌻🌻🌻🌻另外一個 #三文魚親子鹽昆布炒飯 ,一黎店員會細心同我地倒一蛋汁,聽住雞蛋係鐵板上「吱吱咋咋」好香,撈埋啲炒飯食更香,好味🌻🌻總結呢道環境超正,除左拍拖仲可以同朋友飲酒傾計,真係唔錯,而且每個份量都少少地,可以一次試唔同野食都唔錯———塚田農場 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖———#飲食 #食 #吃貨 #先食奇兵 #C
主菜就有 #明太子年糕薄餅 同埋 #三文魚親子鹽昆布炒飯
———
塚田農場 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖
———
#飲食 #食 #吃貨 #先食奇兵 #Cineatkp #Foodie #food #eat #HKfoodie #foodiehk #6B29 #hongkong #hk #hkig #hkiger #Youtube #subscribe #尖沙咀 #全海景 #幻彩永香江 #香港夜景 #西日料理 #食好西 #拍拖紀念日 #紀念日