2023-03-12
最近同男友去左呢間位於海港城的Harbourside Grill ,環境好有格調,仲有戶外座,對住無敵維港海景呢!🧡鱸魚他他配牛油果、香辣蛋黄醬及魚子醬 $158呢個係我近期最愛的前菜,口感非常豐富,鱸魚他他魚肉鮮嫩,牛油果同魚子醬味道濃郁,配上香辣蛋黄醬嘅微辣口感好夾呢🥰💛牛肝菌法式薄撻配焦糖洋蔥、鵪鶉蛋、雅枝竹及巴馬芝士 $148薄撻好薄脆,上面放滿焦糖洋蔥、鵪鶉蛋、雅枝竹,再係面頭插上一片薄脆又濃郁巴馬芝士片 !Tasting menu $988💙法國紛迪加蠔配醃青瓜及氈酒沙冰蠔肉好鮮甜,配上清爽嘅配醃青瓜同清涼嘅氈酒沙冰都非常配合!🧡 法式鴨肝雞肉水煮梨凍肉醬配薑餅法式鴨肝同雞肉的味道非常搭配,而梨凍肉醬清甜。加上薑餅的辣味亦增添了一些風味。🐟鱲魚配薯蓉及法式龍蝦湯鱸魚非常鮮嫩,而薯蓉的口感也很好配上濃郁又鮮甜嘅法式龍蝦湯,味道很不錯呀😉🐮安格斯牛柳配奶油菠菜、燉牛頰肉及松露醬安格斯牛柳肉質非常鮮嫩,而奶油菠菜和燉牛頰肉的口感也很好。配上濃郁嘅松露醬,正呀!🍎反烤蘋果撻配酸奶油及焦糖醬反烤蘋果撻嘅蘋果好香甜,加上香濃嘅焦糖醬同酸奶油,值得一試呀☺️!
🧡鱸魚他他配牛油果、香辣蛋黄醬及魚子醬 $158
Tasting menu $988
💙法國紛迪加蠔配醃青瓜及氈酒沙冰
蠔肉好鮮甜,配上清爽嘅配醃青瓜同清涼嘅氈酒沙冰都非常配合!
🧡 法式鴨肝雞肉水煮梨凍肉醬配薑餅
法式鴨肝同雞肉的味道非常搭配,
而梨凍肉醬清甜。加上薑餅的辣味亦增添了一些風味。
🐟鱲魚配薯蓉及法式龍蝦湯
鱸魚非常鮮嫩,而薯蓉的口感也很好
配上濃郁又鮮甜嘅法式龍蝦湯,味道很不錯呀😉
🐮安格斯牛柳配奶油菠菜、燉牛頰肉及松露醬
🍎反烤蘋果撻配酸奶油及焦糖醬
反烤蘋果撻嘅蘋果好香甜,
加上香濃嘅焦糖醬同酸奶油,值得一試呀☺️!