進咗「I Café」,第一眼就係嗌整個午餐set來試。開胃嘅雞茸雪耳忌廉湯,濃郁至極,好似飲住一碗濃縮嘅雞湯,滋味夠晒正!皇袍日式原條鰻魚飯份量大得嚇人,啖啖肉都係鰻魚嘅嫩滑,滿嘴都係佢嘅甜味,滑蛋配飯嘅組合,簡直配合得天衣無縫。🍚沙律方面,煙三文魚新鮮非凡,佢哋嗰個胡麻醬調味剛剛好,唔會遮咗魚本身味道,牛角酥仲要提一提,外皮香脆,牛油味十足,入口就即刻化咗,真係一絕!😋飲品部分,原本搞砸咗嘅抹茶鮮奶拉花,幸好未至於影響到滋味,抹茶同鮮奶嘅配合,就算喺殘花之下都飲得出嚟好調和。而抹茶紅豆鮮奶亦唔會太甜膩,紅豆粒粒分明,每一啖都飲到啲紅豆嘅自然甜味,抹茶微苦跟住過嚟,調和嘅感覺一流!🍵整體食呢餐午餐,真係覺得自己食到一份來自遠方嘅純粹享受,又唔使揀乜花哨之選,簡單嘅一湯一飯一沙律,已經滿足哂所有味蕾。尖沙咀食好東西,真係唔洗駛破產,依間餐廳證明哂呢一點!