2023-05-05 311 views
想同朋友食個好味的生日飯揀左間尖沙咀既多國菜, 環境幾好, 好似有罝身於森林之中竹青的拼盤正常都係熱氣野, 我最鐘意食肠金文畢芝士, 好濃郁的芝士, 芝士控一定好大愛。黑松露雲吞, 我覺得黑松露味可以多dd, 洋葱圈, 香芋粟米肉丸就正常水準。會比3個醬你配, 茄汁, 蛋黃醬, 另外一個醬味道類似泰式辣醬咁, 但無辣味, 都好好味架八糧卷係我朋友叫既, 唔知咩黎就叫黎睇下試下, 入面係雞肉, 蔬菜, 有d 醬油, 都幾好味既, 味道啱啱好, 但又未去到好好味既皇牌蟶子珍珠帶子意麵比較偏濃口味既, 好濃既蕃茄味, 因為醬汁帶有蝦味, 又有帶子, 蟶子, 所以好有鮮味皇牌腐乳卡邦尼佢既腐乳味唔太出, 原本以為腐乳味咁重口味, 應該會好濃味, 但竟然比我想像中淡味皇牌西京燒比目魚比目魚好好味, 好滑, 配魚蓉薯蓉好夾, 多數女士都鍾意食魚, 因為卡路里比較低, 真心推介燒西班牙脆皮乳香乳豬見佢有廚師推介, 但我又覺得一般, 乳豬皮唔太脆, 所以有d 失望, 味道其實還可以飲品真係比餐牌個名吸引左, 好得意, 好好飲添掂過碌蔗, 應該就好明顯係蔗汁, 佢隻杯係幾似碌蔗養生.養身 唔養心, 佢係
想同朋友食個好味的生日飯
揀左間尖沙咀既多國菜, 環境幾好, 好似有罝身於森林之中

竹青的拼盤

皇牌西京燒比目魚
皇牌西京燒比目魚

燒西班牙脆皮乳香乳豬
燒西班牙脆皮乳香乳豬

飲品真係比餐牌個名吸引左, 好得意, 好好飲添
掂過碌蔗, 應該就好明顯係蔗汁, 佢隻杯係幾似碌蔗
掂過碌蔗

養生.養身 唔養心, 佢係水果汁, 幾好飲, 應該好多糖份🤣
養生.養身 唔養心

菠多野薑啤

威威Bowl冬瓜coffee - 好失望, 網上見佢杯上會有個波波, 影相應該會幾得意, 但係黎到係無既, 服務員話而家無左個波波.. 但味道係幾好飲既, 唔苦既齋啡
威威Bowl冬瓜coffee

再黎緊係要叫甜品
蕃薯糖水 - 佢竟然係固體既, 味道有d 似tiramisu(睇佢英文都係tiramisu 黎)推介👍

黑芝麻巴斯克
一開始以為係氣炸芝士蛋糕咁樣, 黎到又唔係, 佢賣相因為黑芝麻所以黑麻麻, 但係又幾好味, 唔會太膩
黑芝麻巴斯克
Type of Meal