2024-05-21 2210 views
今晚朋友帶我去咗尖沙咀一間私房菜 睇波 食雞煲 打邊爐 超正😉 呢度喺樓上鋪 有好多卡位同房間 好多電視 可以睇波或者卡拉ok😎😎 ✨牛牛餐$398/位 餐前小食有泰式鳳爪 木耳 合桃 好惹味😋 ✨招牌麻辣雞煲(任食)雞煲可以揀辣度 我哋揀唔辣 調味啱啱好 加熱後 反三次 最後加埋油炸鬼就可以食啦 雞塊新鮮入味 真係想encore😋 ✨仲有蝦多士 正價時段有蝦多士送 炸到酥脆 唔會太油 好食😆 ✨刺身拼盤首先每人一隻冰鎭鮑魚 爽口彈牙😋三文魚 北奇貝 赤蝦 螺肉 蟹棒 樣樣新鮮鮮甜👍 食完雞煲刺身 就可以打邊爐啦 有幾款湯底可以揀🥰 ✨蟲草花椰子花膠湯底🍲✨本地手牛頸脊一份✨M9澳洲和牛 任食✨美國極上牛肉 任食✨熊本一口牛 任食✨安格斯牛小排 任食每款牛都各有千秋 我鍾意食牛小排 油脂分布均勻 好鮮甜😉 然後仲可以加火鍋配料 有30幾款火鍋配料可以揀 有墨汁墨魚丸 台灣鴨血 其他地方好少有🤣 飲品方面 出邊有兩個大雪櫃 可以任揀任飲㗎 仲有雪雪糕 真係好滿足🥰🥰 整體來講 飲酒 吹水 睇波嘅好地方😉 🎈新南苑私房菜 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖 #香港火鍋

✨牛牛餐$398/位

餐前小食有泰式鳳爪 木耳 合桃 好惹味😋

✨招牌麻辣雞煲(任食)

✨仲有蝦多士

✨熊本一口牛 任食
✨安格斯牛小排 任食
每款牛都各有千秋 我鍾意食牛小排 油脂分布均勻 好鮮甜😉

整體來講 飲酒 吹水 睇波嘅好地方😉

🎈新南苑私房菜 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

#香港火鍋任飲任食
#新南苑私房菜#新南苑餐廳#香港美食推介#香港火鍋推介#尖沙咀美食#meimei foodie#hk foodie
  • 招牌麻辣雞煲