2019-02-11
又係同班姊妹gathering既時間, 成日都要諗食乜好西餐食得多就轉下口味啦, 係openrice見到呢間泰式餐廳環境幾靚, 二話不說就BOOK左呢度坐低就叫返杯野飲先啦芒果沙冰, 芒果味都幾濃, 唔算太甜, 唔似係落芒果味糖槳打出黎既味道相比芒果沙冰, 我個人會推介呢個奇異果沙冰1來比較少地方有, 2來係用鮮奇異果肉打出黎因為你飲既時候都會有D奇異果籽, 甜度適中小食拼盤當然係必點架啦, 拼盤有分大同細, 食既野一模一樣, 只係份量唔同有炸魚餅, 炸蝦餅, 素春卷同埋雞翼要特別提既係個炸魚餅, 佢同出面食果D有少少唔同, 呢隻有落到香料, 所以食落去特別香我地岩岩好6個人, 叫個大既每人一件岩岩好, 味道都唔錯, 所有野新鮮炸起, 唔係炸定食蠔仔蛋最怕D蠔仔少同埋唔新鮮, 呢度絕對唔會隻隻蠔仔都好大粒同鮮味, 蛋既調味都做得好好咖喱牛楠配蒜蓉包, 擺碟得好靚呀真係第一次食咁靚既咖喱牛楠, 蒜蓉包烘到脆身, 加埋牛油同蒜蓉本身已經好好味而家牛楠又炆得好腍, 入口即溶, 個咖喱汁都好香好好食椰菜苗用左豆瓣醬去炒, 菜苗都好新鮮金邊粉炒得好乾身, 唔會黏埋哂一齊味道較得岩岩好, 清清地幾
坐低就叫返杯野飲先啦
1來比較少地方有, 2來係用鮮奇異果肉打出黎
因為你飲既時候都會有D奇異果籽, 甜度適中
有炸魚餅, 炸蝦餅, 素春卷同埋雞翼
食蠔仔蛋最怕D蠔仔少同埋唔新鮮, 呢度絕對唔會
隻隻蠔仔都好大粒同鮮味, 蛋既調味都做得好好
咖喱牛楠配蒜蓉包, 擺碟得好靚呀
而家牛楠又炆得好腍, 入口即溶, 個咖喱汁都好香好好食
椰菜苗用左豆瓣醬去炒, 菜苗都好新鮮
金邊粉炒得好乾身, 唔會黏埋哂一齊
味道較得岩岩好, 清清地幾好食
最後就係呢個冬蔭功湯, 蝦肉都仲係彈牙既, 香料味同酸辣味都做得好夾
好味道呀
呢間餐廳除左環境好之外, 食物既質素都好高, 而且價錢合理
所有菜既擺盤都好靚, 打卡一流
一定會返轉頭再食