終於熬過左weekdays到weekend可以自由🎉 好耐無同👦🏻全日約會啦😭 適逢我地都好想食鐵板燒😋 (又想食了...要繼續安排😌😌) 於是今次黎左尖沙咀搵左間鐵板燒!見到呢間評分都幾高咁就黎揀佢黎試試🌟 呢度環境真係好好😍 裝修得好grand🤩 我地兩個食得好enjoy😘✌️·午市精選2人前套餐❤️ $1280/2 persons (另收加一)·🌟沙律·前菜🥗- 粟米打到碎曬 粟米本身既香甜味😋 粟米凍湯真係好適合做前菜✌️ ·🌟季節燒魚🐟- 第三鍾意呢道菜✌️ 好濃好鮮味! 魚皮煎到脆卜卜! 魚肉又好嫩滑但保留到口感👍 師傅話個粥用魚湯熬左4-5個鐘😭😋 鮮甜到傻左…食得勁乾淨😅✌️·🌟沙巴虎蝦🦐- 自己第二鍾意呢道菜✌️隻蝦大到傻😂 比起平時見到既仲要大!! 所以我好期待 因為一定勁厚肉😍 師傅將蝦頭膏同蟲草花炒埋一齊碎曬變成好香濃既蝦醬😋 (師傅講話蝦有時候真係好食過龍蝦 因為口感夠爽脆! - 我好認同😂 平時老豆成日係屋企煮龍蝦🦞 但我發現龍蝦真係好易食厭😩 因為佢太鮮啦… 但蝦既肉質係鮮甜得黎唔會膩!!!🌟)·🌟帶子配牛肝菌- 超香既牛松菌醬 磨到好細滑😋配埋帶子煎得岩岩好 好嫩滑

🌟帶子配牛肝菌- 超香既牛松菌醬 磨到好細滑😋配埋帶子煎得岩岩好 好嫩滑👍🏻

🌟鵝肝🍞- 自己最最最鍾意呢道菜!!! 鵝肝厚身到😭 個油脂 (哇啊啊啊啊....) 真係要強調多次: 好厚🆘 配埋牛油烘過既脆多士😍 真係勁好食!! 上面配埋蘋果蓉好fresh但唔會好甜😍
🤍美國牛肉🥩- 呢個反而無咩特別😹 我地揀左5成熟! 師傅將蔥蒜切到勁細用牛油炒香🧈😄 然後用牛肉卷埋一齊~ 其實幾香👍 不過可能熟過頭😂 有少少乾!味道淡 所以一點要配埋wasabi或者鹽海帶先好味👍

炒飯🍚- 正常味道, 配埋蘿蔔粒, 洋蔥粒, 鹹菜, 都幾特別😌 不過師傅用日式美乃滋取代油~好大碗 食完飽腹感UPUP😄

🤍炒野菜🍄- 正常味道, 有芽菜, 椰菜, 蘿蔔絲, 蘑菇 (好似健康左✌️)
🌟味增湯🥣- 好濃郁既蝦湯 好鮮甜!!! 熱辣辣配炒飯食正好多👍
🌟甜品🍞- 焦糖吐司+芝麻雪糕🍦 吐司烤得好酥脆😍 我好鍾意呢道甜品!!! 奈何太飽😭 只能同師傅講話要半份就夠... 好香脆, 而且焦糖表面😋 配埋濃郁既芝麻雪糕! 一餐完美結束🌟

人均:HKD 700 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑

📍 媄鐵板燒日本料理和酒 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道122-126號中港中心7樓
🚇尖沙咀/尖東站A1出口步行6分鐘