2022-09-20 108 views
係尖沙咀既晴空日本料理係由2 位80後創立既日式餐廳,餐廳有提供壽司、刺身、丼飯、特卷及Omakase。Omakase $1180可以識到18品食物,見到都幾多人介紹。但我哋今次試咗幾款單點食物🌟明太子雞翼 🐓$58雞翼去咗骨之後釀入明太子,之後攞去炸到外皮酥脆,有少少辣味,但好香口,唔會覺得好油脂,加少少檸檬汁會更鮮🌟汁燒魷魚筒 🦑$98店員介紹比較受歡迎既小食之一係原隻魷魚燒完之後,再切到一口食到既大小,魷魚較大隻,份量較多淋上醬汁食更好食,魷魚腳會靭少少,魷魚身位就軟身啲。好啱作為伴酒小食 🌟晴空海之寶石特卷 🍣 $148招牌卷物之一,賣相好華麗上面鋪咗滿滿既三文魚子、海膽同吞拿魚蓉下便嘅紫菜包飯入邊有都有三文魚,大卷到一啖都食唔曬😍海膽又甜又creamy , 一啖食落去真係好滿足🌟開運 十二貫壽司🍣 $460 大拖羅、中拖羅、深海池魚、油甘魚、銀鱈魚、牡丹蝦、北海道海膽、三文魚籽、右口魚邊、鯛魚、章紅魚、帆立貝🍣右口魚邊 油脂超重🍣章紅魚 魚皮位有少少靭🍣鯛魚 甜甜地 醬汁有啲似鰻魚汁🍣大拖羅 好肥美 好豐富嘅油脂🍣海膽好creamy 海水味唔算好重 好甜🍣牡丹蝦爽爽地又好軟
係尖沙咀既晴空日本料理係由2 位80後創立既日式餐廳,餐廳有提供壽司刺身、丼飯、特卷及Omakase。Omakase $1180可以識到18品食物,見到都幾多人介紹。但我哋今次試咗幾款單點食物

🌟明太子雞翼 🐓$58
雞翼去咗骨之後釀入明太子,之後攞去炸

🌟汁燒魷魚筒 🦑$98
店員介紹比較受歡迎既小食之一

🌟晴空海之寶石特卷 🍣 $148
招牌卷物之一,賣相好華麗
上面鋪咗滿滿既三文魚子、海膽同吞拿魚蓉
下便嘅紫菜包飯入邊有都有三文魚,大卷到一啖都食唔曬😍
海膽又甜又creamy , 一啖食落去真係好滿足

🌟開運 十二貫壽司🍣 $460
🍣右口魚邊 油脂超重
🍣章紅魚 魚皮位有少少靭
🍣鯛魚 甜甜地 醬汁有啲似鰻魚汁
🍣大拖羅 好肥美 好豐富嘅油脂
🍣海膽好creamy 海水味唔算好重 好甜
🍣牡丹蝦爽爽地又好軟糯右口魚邊 油脂超重

晴空日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街8號地下1號舖