2022-07-28 38 views
平時去到尖沙咀通常都係食返廣東人嘅菜式日式放題打邊爐今日特別啲去咗食一間從未去過嘅餐廳🍴第一次去食巴基斯坦嘅菜式,嚟到呢間餐廳入面裝修得好靚,佈置又夠洋溢,樓底夠高👏🏻枱同枱之間仲要非常闊落😁座位仲要坐得好舒服👏🏻環境我已經比一百分💯Golggappe $68呢款前菜用油炸咗一個球入面,放油豆類,洋蔥,馬鈴薯🥔,芫荽等等,帶有少少辣醬汁有兩款一款白色同綠色,綠色嘅醬汁帶有酸味感覺,酸酸的味道,非常開胃,而綠色嘅醬汁似鹹鹹酸酸的味道,好似酸梅湯嘅味道,入口非常特別,食到最尾先知道呢款係印度非常常見嘅街頭小食作為香港人🤣真係第一次食,感覺特別Palak paneer $128鍾意食芝士嘅朋友一定要試吓,加埋薄餅一齊食更加配合,呢種款色入面有細細粒嘅芝士連埋菠菜蓉一齊,感覺好特別一款新嘅嘗試,芝士味仲要好香,值得一試Chicken makhni$128叫咗半隻奶油咖喱雞,份量都好充足,大約有10件雞左右,雞肉非常林身,味道非常濃烈,見到入面用咗非常多嘅醬料,雞肉非常入味,所以我都叫咗烤餅可以點啲汁食,飽肚之餘仲要食到停唔到口😍Garlic naan $38烤餅份量非常大,做到好乾身入口有點似
Golggappe $68
Palak paneer $128
Chicken makhni$128
Garlic naan $38
烤餅份量非常大,做到好乾身入口有點似麵包🥯,味道清淡所以一定要配合醬汁一齊食😍口感好煙韌,上面鋪滿蒜頭粒同埋好香嘅牛油味,少許芫荽放在上面