每次喺尖沙咀吃完飯,總係唔容易搵到合心水食糖水嘅地方,最近終於有個好選擇啦👏🏻 大圍嘅糖宮甜品喺尖沙咀開左新分店,而且環境闊落舒適☺️一坐低老闆就推介佢地嘅椰皇燉蛋白,係每天新鮮燉製,咁就試試啦🥥 當店員送上時,椰香撲鼻😌 椰子同鮮奶嘅味道都相當突出,蛋白十分嫰滑😋 果然好值得推介👍🏻而嗰份抹茶紅豆窩夫伴抹茶雪糕 (雪糕可以揀其他口味喔) 外脆內軟,甜度調較得好適中。當日同我一齊食嘅好友係一位廚藝了得之人,佢話要適當地拿捏窩夫嘅軟熟度同甜度並唔係一件容易嘅事,所以呢份窩夫的確係佳作,我地都食得相當滋味❣️當日剛好無拿破崙供應,下次一定會再同朋友們一齊來大快朵頤🥰

椰皇燉蛋白

抹茶紅豆窩夫伴抹茶雪糕

當日剛好無拿破崙供應,下次一定會再同朋友們一齊來大快朵頤🥰

椰皇燉蛋白
抹茶紅豆窩夫伴抹茶雪糕