從來唔會漏掉呢度嘅好食景點—""星十五"",一間位於尖沙咀嘅中式糖水店。😍每次嚟到尖沙咀,我都會留時間嚟呢度,食佢哋嘅糖水。一入去,就會覺得時光好似停頓咗喇。傢俬陳設充滿咗古典味道,輕柔嘅燈光同溫馨嘅氣氛先係我最鍾意嘅部份。🍨💖💕合桃露我最愛嘅一款,味道香滑,鮮甜嘅橙色糖水加埋香濃嘅合桃,口感豐富,每一啖都係細滑同清甜,係我心水之選。🌰🍯🥄黃金番薯薑王糖水番薯薑王糖水係珍貴嘅暖胃下午茶料理,口感軟糯,香甜嘅糖水同滿滿地道香料令人迷醉。跟住番薯嘅軟綿綿口感,真係咁香,咁滑,咁好味,超過我期待。🧡🍳酒香糖心蛋冇計,搵到呢種美食真系超享受。最出色嘅就系糖心部份,涼涼地食落去真系令人無法抗拒。甜度恰到好處,冇酒味嘅糖心蛋真係另我難以忘懷!😋在""星十五""度過嘅下晝,滿滿嘅都係滿足同舒適感。食物美味,服務周到,我地宛如置身於甜品天堂中。☺️呢度嘅每款糖水我都極力推薦,希望你都可以嚟試試,相信你都會愛上呢度嘅。師傅們都係咁用心為我地每一位顧客準備嘅佳餚,身為一個食評工作者,我只能說—星十五,你真系唔係蓋嘅!💞👍🥣🍨👌

💕合桃露
🥄黃金番薯薑王糖水