2023-07-17 202 views
今個月係🐰🎀嘅生日月 所以好多好朋友都訂咗餐廳同我慶祝生日🥰 呢晚嚟咗尖沙咀新開嘅一間日式餐廳食飯🥢 一入門口店員就問我哋有冇訂枱 因為佢哋今日已經full booking 冇空間收Walk in客啦😮 好彩我朋友醒目一早訂咗枱👍🏻特上壽司盛呢個一份有八件😮 有齊晒赤身吞拿魚 三文魚 油甘魚 八爪魚 赤海老 北寄貝 帆立貝 馬刀貝 鍾意呢個壽司盛樣樣有啲 唔駛心大心細 逐款散叫🤣 魚生都好新鮮 尤其鍾意佢嘅帆立貝 好厚身 又好鮮味 吉列炸蝦卷呢個蝦卷有6件 蝦嘅部分幾彈牙 點埋碟上嘅蛋黃沙律醬就更加好食😋 炸雞軟骨粒配蛋黃沙律醬份量都幾多 每粒雞軟骨都好卜卜脆 但炸粉唔算太厚🐥 仲可以揀沙律醬嘅份量 我揀咗多沙律醬 因為朋友好鍾意呢隻蛋黃沙律醬🤪鹽燒三文魚頭落單前已經知要等15至20分鐘 美味嘅嘢食係值得等待嘅⌛️三文魚頭好大件 好厚肉 入面啲魚肉都好嫩滑 魚皮嘅部份仲好脆卜卜添🐟今日見到其實門口都好多人有興趣入去食㗎 如果大家想試呢度嘅新派日式菜嘅話 記住要訂定位先呀🤔 咁就萬無一失 唔會大失所望啦🫢

特上壽司
特上壽司盛