2022-05-26 444 views
Food court在商場就見得多,在尖沙咀旺區仲係地鋪就真系比較少見。今日在尖沙咀做完野肚餓揾食,就比我誤打誤撞在哩個美食坊食到一間有驚喜兼超值嘅泰國菜~▶️肉碎生菜包配蒜蓉包🥬($65),首先我要講佢所有野都真系好大碟,性價比絕對冇得輸🏆。睇相都知道份量慷慨,生菜供應毫不手軟。平時出去食生菜包到最後都唔夠生菜要齋食肉,哩度係驚食唔晒d生菜😂😂。味道微辣但系唔會太辣🌶,用洋蔥、香菜、小辣椒等伴肉碎,炒至夠香。再用清涼爽脆嘅生菜包住,入口口感豐富😋。▶️手打青咖喱雞肉飯🍛($62),個咖喱真系超大碗,CPV超高🤩。咖喱一d都唔辣,但系泰式香料味濃,內有大量雜菜,而雞肉好嫩滑,送飯一流!▶️串燒combo🍢($48),豬牛鷄一次過滿足所有願望,中意啖啖肉嘅一定要點,而且我好中意佢個沙嗲醬,同坊間唔一樣佢有較重嘅花生醬味,鹹鹹甜甜咁好開胃!▶️牛仔骨🐄($58),燒得好靚醃得又好味,唔會乾柴而且肉質鮮嫩~▶️芒果糯米飯🥭($58),食泰國菜一定要食芒果糯米飯先圓滿😋,撇開芒果嚟評價個糯米飯真系得得得👍🏻,已經最後先食但系裡面仍然系熱嘅,淋上椰汁👍🏻,芒果當灶特別鮮甜,爲今餐掛上圓滿句號。堂食兩百幾💰

堂食兩百幾💰已經好豐富,但原來外賣仲有8折,自己煮飯都唔止哩個價啦😂😂,在哩頭返工嘅大家萬勿錯過喇!
  • 肉碎生菜包配蒜蓉包
  • 青咖喱雞肉飯