同幾個朋友約左夜晚要放鬆下食好西慰勞下自己🤤 上網搵到呢間係尖沙咀幾隱蔽嘅小店 但聽人講好高質 果然係我食過最好食嘅串燒店 真係一試難忘 所以一定要推介比大家😭👍🏻 店面唔大 採用開放式廚房 裝修簡單舒服 感覺置身日本居酒屋 仲可以一路食一路見住師傅即燒 而且店員服務好好 有暖包巾抹手用 又經常留意為我地添水 值得一讚 串燒師傅間唔中又會同我地講幾句 好nice☺️店員為我地推介Omakase 套餐 由288 到 428 到688 都有 我地決定食一次過試多d所以簡 $688 套餐 包左串燒12 串 煮物 吸物 燒物 季節海鮮 超豐富👍🏻先上前菜 有汁煮海螺 爽口嘅青瓜蘿蔔 配上自家製醬料 特別欣賞個海螺好彈牙 而且好入味鮮甜👍🏻燒韮菜難得係好嫩口翠綠 而且食落冇渣😚 燒白蔥 第一次咁樣食 因為平時都已經唔多就咁食蔥 估唔到味道係咁清甜 入面仲有水份🤪燒秋葵😂 原本對秋葵都係麻麻地嘅感覺 因為好滑潺潺🙈 但呢度係我食過最好食 因為好神奇地冇咩呢種口感🤪燒白鱔😆 外皮好脆 入面冇被燒焦 剛剛 好新鮮嫩滑👍🏻自家製免治雞肉棒加溫泉蛋😚 雞肉棒比平常嘅大條 而且食落有咬口 原來係入面加左雞軟骨

燒韮菜

難得係好嫩口翠綠 而且食落冇渣😚

燒白蔥

燒白鱔😆
外皮好脆 入面冇被燒焦 剛剛 好新鮮嫩滑👍🏻

自家製免治雞肉棒加溫泉蛋😚

雞肉棒比平常嘅大條 而且食落有咬口 原來係入面加左雞軟骨 唔怪得知咁特別 而且好鍾意個溫泉蛋 半生熟流心狀態🤤 特別食法係記得要撈埋一齊食 更香甜美味🤤

今晚食到最好食嘅串燒 燒日本黑豚肉😆 因為肥瘦皆半 一啖咬落去油脂充斥住口腔 豬肉味濃郁 超好食!!😻😻

燒雞尾骨同埋燒雞頸肉 唔會燒焦肉 保持內裏鎖住肉汁 雖然對比下燒黑豚好食d🤪

係燒飯團🍙😂 有其中一個係明太子口味😆 外皮燒焦 好似飯焦 外脆內軟 比較鍾意明太子多過原味 因為食到陣陣鹹香😆

燒魷魚🦑 好新鮮 而且又彈牙 最重要唔韌👍🏻

燒魚一夜干 外脆內裏魚味鮮甜☺️

海鮮茶壺湯 有10多種海鮮熬製而成 師傅話飲完一壺可以捱幾晚夜😂 但真心鮮甜 慢慢飲 好舒服 最後仲食埋入面d 料🤪

2018-11-12
Type of Meal