༺ Espresso Alchemy ༻Cafe位置在海港城最入,有點難找🤣餐廳開放式座位,座位舒服,而且不收加一!🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵➳ 西多士伴鮮漿果及雪糕配自家製海鹽焦糖醬($76)西多士邊位脆脆的有焦香味!多士好鬆軟,用三塊薄方包再在中間搽果醬~ 帶蛋香及酸野果醬味😆而且有海鹽焦糖醬,感覺更特別!配埋雲尼拿雪糕好正🥰➳ 生酮宇治抹茶忌廉卷($61)蛋糕雖然是生酮,但同樣鬆軟~ 抹味中等,可更濃郁,而且抹茶忌廉creamy! ➳ 香煎虎瑕配蘆荀辣蕃茄汁意粉($131)一共有三隻蝦,重蕃茄甜味,辣味較少~ ➳ 忌廉黑松露醬配雜菌芝士意大利飯($111)意大利飯好濕潤creamy, 重黑松露味!而且有好多菇!大粒細粒都有,有不同口感的😚➳ 蜜糖青檸梳打($38)➳ 宇治抹茶鮮奶($45)兩杯飲品都大大杯,青檸梳打好fresh, 抹茶鮮奶順滑~
༺ Espresso Alchemy ༻

🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵
➳ 西多士伴鮮漿果及雪糕配自家製海鹽焦糖醬($76)

➳ 生酮宇治抹茶忌廉卷($61)

➳ 香煎虎瑕配蘆荀辣蕃茄汁意粉($131)
一共有三隻蝦,重蕃茄甜味,辣味較少~

➳ 忌廉黑松露醬配雜菌芝士意大利飯($111)

➳ 蜜糖青檸梳打($38)
➳ 宇治抹茶鮮奶($45)
兩杯飲品都大大杯,青檸梳打好fresh, 抹茶鮮奶順滑~