2023-10-19
呢間川菜餐廳響香港有分店,懷舊嘅中國風🇨🇳裝修,配上正宗嘅川菜口味🌶️,等你唔使過關都可以食到好食川菜😋🌶️酸辣溫室小蓮藕🌶️小蓮藕響香港好少響岀邊食得到,小蓮藕口感爽脆,涼伴汁有用泡椒去調味,泡椒除咗辣之外,仲有佢獨特嘅酸味,令個汁酸酸辣辣,好開胃😋😋🐮麻辣金錢肚🐮麻辣汁🌶️食得岀有先拎去爆香再放金錢肚上,將麻辣汁🌶️同埋金錢肚攪拌好之後,金錢肚配上香脆花生🥜,令人愈嚼愈香辣,愈食愈過癮。🥦乾煸雲南花菜🥦獨特既乾煸技巧,加上爽脆鮮嫩既花菜同埋預先爆香過既肉碎🐷,令人回味無窮。🐟招牌酸菜魚🐟一上菜,梗係試吓佢個湯先啦,湯底濃郁酸辣適中,我飲左兩碗都唔口渴,魚片🐟嫩滑冇骨,個底仲加左闊薯粉,吸晒啲湯汁煙煙韌韌好正,取名為招牌酸菜魚,果然冇錯👍🏻🥘香辣乾鍋🥘乾鍋佢有好多配菜選擇,我就揀咗田雞、木耳、蓮藕、魷魚鬚🦑,田雞有預先醃製再炸先落乾鍋炒,絕對有誠意,蓮藕同埋木耳上依附左少少乾鍋既汁同香料,好惹味。如果要去食嘅朋友,建議早啲去,今晚8:00都未夠,就已經爆曬場,可想而知有幾受歡迎。🥰🥰
🌶️酸辣溫室小蓮藕🌶️
🐮麻辣金錢肚🐮