尖沙咀區本身都好多好野食,今次我地走入金馬倫道,嘆居酒屋!居酒屋環境非常舒適!四週圍都有日式和風嘅設計!亦有日本吊燈飾畀大家打卡影相!今次我哋坐正喺L字枱,店員服務亦都非常好亦都好細心!呢一間日本居酒屋串燒店最流行就係食佢嘅雞內臟同埋雞嘅部位!鍾意食雞嘅你一定要食下!首先第一道上嘅菜:酩町玉子燒、配上明太子醬汁非常惹味,玉子燒質感啱啱好!唔會好乾身!之後到日式炸雞,用上指定醬汁,香脆無比!之後再叫咗鹽燒雞皮,雞皮皮質香滑!食落去唔會乾身!再嚟咗一吋雞頸!估唔到雞嘅頸嘅部位都好多肉亦都好滑好嫩肉汁爆滿!之後到豚肉萬能蔥卷!呢個真係好好食豚肉包住蔥卷非常有層次感!到明太子手羽先、手羽中肉質亦都非常鮮嫩!雞腿肉好滑肉厚口感大滿足!再叫咗月見免治雞肉棒,配上特製醬汁雞肉棒非常惹味!食咗幾個雞嘅部位、今次叫咗個新鮮活燒白鱔、燒白鱔肉質美味!唔算好多骨!亦都燒得好滑嫩!之後再叫咗燒大啡菇、翠玉瓜!好香口感爆登!最後中途叫咗個蟹子沙律,中和一下串燒嘅飽肚感再食過!感覺清新涼爽!之後再叫咗個黑豚五花肉!五花肉肥美,甘香滑嫩!最後再調咗個炭燒原隻墨魚!呢個真係非常推介好香再加上炭燒過後味道更加出眾,令人

再叫咗月見免治雞肉棒,配上特製醬汁雞肉棒非常惹味!

最後中途叫咗個蟹子沙律,中和一下串燒嘅飽肚感再食過!感覺清新涼爽!之後再叫咗個黑豚五花肉!五花肉肥美,甘香滑嫩!最後再調咗個炭燒原隻墨魚!呢個真係非常推介好香再加上炭燒過後味道更加出眾,令人難忘!

尖沙咀金馬倫道the cameron 33號1樓
酩町