2021-07-28
成日去尖沙咀都唔知有咩好食,行過見到呢間Cafe都幾文青,冇乜人,位置都好偏僻,今次就試一試佢啦!Dinner set for two $358 (再收加一服務費)🍴 餐包配黑醋油餐包有淡淡意式香草味,都幾鬆軟,加埋個黑醋,酸酸地都幾開胃,但係表面層油太厚,點極都淨係點到層油😂🍴松露湯松露超級香濃,奶油味唔出,湯非常濃稠,有多種菇製成,飲得出真材實料,好好飲!🍴鴨肝多士伴意大利黑醋多士好脆,鴨肝煎到金黃色,味道都好香濃,加埋個黑醋酸酸哋,中和左鴨肝嘅油膩。🍴松葉蟹膏蟹肉手製闊蛋麵意粉食得出真係手製㗎🤩麵係偏硬身,蛋香味好濃,口感煙韌彈牙,闊麵特別有口感,都算係食過最好食嘅手製意粉!蟹膏味真係好香濃,好出,好似食緊新鮮蟹膏咁,意粉入邊仲有絲絲蟹肉,成個感覺好match好好食!🍴阿根廷紅蝦手制幼蛋麵伴鮮制龍蝦醬意粉一樣係咁好食,但比起闊麵,幼麵就比較輕盈少少,口感light啲,蛋香味好濃好彈牙,個阿根廷紅蝦真係好有驚喜,蝦味好香,肉質未到彈牙但都結實,蝦頭嘅蝦膏好香濃,個龍蝦醬就比較淡,但整體感覺食落都好fresh,唔會好膩。☕️Hot Cappuccino 咖啡味超香,咖啡味道偏酸但苦,好
🍴 餐包配黑醋油
🍴松露湯
🍴鴨肝多士伴意大利黑醋
🍴松葉蟹膏蟹肉手製闊蛋麵
🍴阿根廷紅蝦手制幼蛋麵伴鮮制龍蝦醬
☕️Hot Cappuccino
咖啡味超香,咖啡味道偏酸但苦,好特別,奶泡都打得細滑,冇落糖都好好飲!
☕️Iced Mocha
咖啡味都香,但有少少黑朱古力嘅味道,但係朱古力味就唔係好濃,唔會太甜,比較容易入口。
推薦指數: 9/10
成個set嘅嘢食都好好食,超高質素,可以食到每一樣野都非常之用心去做,真心好推介呢間Cafe,$400唔使食到咁多嘢,而且每一樣野都好食,仲要係尖沙咀地段,真係超級值得!