2022-12-10
友人同我都好鍾意食辣同埋串燒,今次到我帶佢食好西🤪,搵左間樓上串燒餐廳,一齊收工CHILL下。係openrice book果陣仲見到訂座優惠,好似幾抵咁,9/11 - 31/12訂座,指定食物半價及單點餐牌85折;滿$400,喜聚鑊仔麻辣雞&喜聚麻辣滋補鮮烏雞可享半價優惠。👍🏻喜聚鍋仔麻辣雞$198/半隻未食已經深深吸引住我😍,雞肉幾嫩滑,咸甜中滲出少許麻辣,香濃惹味,不愧係招牌菜。👍🏻惹味麻辣大腸$138大腸清得幾乾淨,而且好入味,有咬勁,加埋爽脆既咸酸菜一齊食,中和返油膩口感,同時食到咸香麻辣同酸甜既味道🤤👍🏻燒貴妃蚌(蒜蓉)$68成隻手掌咁大既貴妃蚌,見到滿滿既蒜蓉同海鮮汁,已經食指大動🤤入口鮮甜多汁,肉質爽口彈牙,夠晒新鮮😍人間美味,正到連汁都飲埋🤣👍🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78超大粒扇貝佈滿粉絲,連埋湯汁一齊食好鮮味🤤扇貝非常厚肉大粒,啖啖肉,鮮甜爽口😍大滿足燒新鮮脆皮白鱔$68白鱔幾肥美新鮮,似味噌醬燒既味道,咸中帶甜。照燒日本雞心$38咸香有嚼勁。燒雞軟骨$32食串燒必點🤤好香口。👍🏻燒牛舌$49牛舌好大塊,火候控制得好好,食落口感幼嫩柔軟☺️本身已有鹽調味,咸香得來又有牛
👍🏻喜聚鍋仔麻辣雞$198/半隻
👍🏻惹味麻辣大腸$138
👍🏻燒貴妃蚌(蒜蓉)$68
👍🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78
燒新鮮脆皮白鱔$68
白鱔幾肥美新鮮,似味噌醬燒既味道,咸中帶甜。
照燒日本雞心$38
咸香有嚼勁。
燒雞軟骨$32
食串燒必點🤤好香口。
👍🏻燒牛舌$49
牛舌好大塊,火候控制得好好,食落口感幼嫩柔軟☺️本身已有鹽調味,咸香得來又有牛肉鮮味😋非常高質
👍🏻黑啤牛仔骨$69/2件
牛仔骨幾厚身,食落嫩滑多汁,黑啤味令牛肉更香甜🤤味道幾特別。
👍🏻鹽燒穀飼三層肉$39
豬肉肥瘦層次分明,咬落外脆內軟😋咸香有嚼勁
👍🏻海鹽燒秋葵$24
燒過既秋葵食落無滑潺潺既黏液,用海鹽調味帶出蔬菜既鮮甜,口感乾身,味道甘香😋
👍🏻鹽燒清香翠肉瓜$22
翠肉瓜厚切,食落有口感,而且非常Juice鮮甜爽口😋一咬道爆汁,連麻麻地蔬菜既友人都大讚好味。
👍🏻燒玉桂焦糖金菠蘿$38
食落有少少玉桂香,酸酸甜甜好JUICY🤤開胃又解膩😍大愛
冰糖雪耳雪梨水$38
唔太甜,幾清潤。