2021-03-24
朋友知我鍾意食明太子意粉,所以推薦我試吓呢間喺尖沙咀嘅黃cafe~佢係喺小巷入面嘅舊樓樓上,喺最佳盛品酒店隔離,第一次去嘅時候有啲難搵🤪。不過食物真係幾高質😍,又幾抵食,我哋應該好快會再翻兜!提提大家,午/晚市都有最低消費額㗎,唔太餓/陪朋友食就要考慮下了~. ▪️鹽燒蟹棒明太子貓耳朵 $98▪️推薦💛未試過咩係貓耳朵🤪,但原來口感煙煙韌韌好特別,好有咬口好正😱,每一粒都撈勻大量明太子醬真係停唔到口🤤,配料仲有紫菜、菇、鹽燒蟹棒,不過蟹棒就好普通冇咩亮點。▪️水牛城雞翼配藍芝士醬 $58▪️醬汁唔會太辣酸酸地咁都幾開胃😳,反而芝士醬冇咩味被蓋過咗🤔,不過佢嘅雞翼係單骨雞翼而且好肥美好大隻,整體上係好食嘅😍▪️大滿足黑松露薯條+松露醬 $58▪️推薦💛薯條新鮮炸起好脆口,呢隻薯條係粗薯比較大條,仲要炸完加咗黑松露喺面,再點埋黑松露醬超滿足😍🤤▪️唔太甜啱啱好紅豆窩夫配是日冰淇淋 $76▪️窩夫份量都唔少架😳,邊位好脆口但入面又好鬆軟,紅豆黎講真係同個名一樣唔會太甜🤣。嗰日嘅雪糕係抹茶味,好香好濃日式抹茶味🍵唔係平價雪糕,而且同紅豆好夾!仲有啲黑糖醬同cream,配埋超好食💛
▪️鹽燒蟹棒明太子貓耳朵 $98▪️
▪️水牛城雞翼配藍芝士醬 $58▪️