2020-10-29 84 views
尖沙咀近厚福街附近有間台式便當餐廳【臺坊】,面積吾係好大但見到d嘢食好正宗,就同朋友入去試下。😍Order咗鹽焗雞絲肉燥飯、炸豬扒冷麵,飲品要咗百香果蘆薈綠茶同埋珍珠奶茶,另加小食炸花枝丸。😋鹽焗雞絲肉燥飯真係好好味而且好方便食,因為d雞起曬骨淨係雞絲撈埋肉燥飯食,有唔同嘅口感。😋炸豬扒拉麵嘅豬扒就好鬆脆,外脆內軟,冷麵就好彈牙而且好爽口,配埋d青瓜蘿蔔絲食感覺好refresh,特別值得推介係個炸花枝丸,超級彈牙同埋有魷魚嘅鮮味。😋兩杯飲品就傳統台式飲品,珍珠奶茶d珍珠好qq,百香果蘆薈綠茶就可以有一種解暑嘅感覺。😋如果下次再想食台式便當又去開尖沙咀,我一定會再嚟食。👍

如果下次再想食台式便當又去開尖沙咀,我一定會再嚟食。👍