2024-06-10
尖沙咀露天Cocktail Bar,超正宗必食泰式燒雞🇹🇭🔻泰式燒雞 (半隻) 💰188 🌟燒雞鹹甜口味,外皮燒到焦脆,仲有小小燶邊,帶有炭火香氣,非常正宗的味道😋同我起泰國街頭食嘅差唔多😍起香港好難得可以食到咁嘅口感,大推‼️👍🏻🔻泰式生蝦 💰128 🌟生蝦好新鮮彈牙,夾住蒜片同辣椒食,點上酸辣海鮮醬,口味刺激得黎又好清新☺️🔻醉貓炒河 💰128 🌟炒河放入大量魷魚、蝦仁同青口,仲有燈籠椒等各種蔬菜一齊炒,好有鍋氣好香😍份量好多,炒河香到令人不停食😋🔻蒜香軟殼蟹 💰128一份三隻軟殼蟹,炸得超級酥脆,軟殼蟹好大隻好足肉,餐廳仲好貼心咁將軟殼蟹一分為二,配埋炸蒜食,超級香口👍🏻🔻椰子菠蘿慕斯蛋糕 💰58慕斯好軟滑,有淡淡椰子味,蛋糕底係菠蘿粒粒,質感有啲濕🍍🔻Bangkok’s Summer 💰108 🌟由Fresh Lemon, Orange Juice, Tabasco, Pineapple Juice, Pineapple Juice, Passion Fruit, Vodka調成,杯口有半圈辣椒,一啖飲落去,有芒果、菠蘿、熱情果等熱帶水果嘅香氣,嘴唇碰到杯口辣味又好刺激,令人有泰國
🔻泰式燒雞 (半隻) 💰188 🌟
🔻泰式生蝦 💰128 🌟
🔻醉貓炒河 💰128 🌟
🔻蒜香軟殼蟹 💰128
🔻椰子菠蘿慕斯蛋糕 💰58
慕斯好軟滑,有淡淡椰子味,蛋糕底係菠蘿粒粒,質感有啲濕🍍
🔻Bangkok’s Summer 💰108 🌟
由Fresh Lemon, Orange Juice, Tabasco, Pineapple Juice, Pineapple Juice, Passion Fruit, Vodka調成,杯口有半圈辣椒,一啖飲落去,有芒果、菠蘿、熱情果等熱帶水果嘅香氣,嘴唇碰到杯口辣味又好刺激,令人有泰國夏日熱辣辣嘅感覺🇹🇭🔥
🔻White Temple 💰108
由Yakult, White Wine, Orange Juice, Lychee Syrup, Triple Sec, Peach, Soda, Grenadine調製而成,呢被Cocktail口味較溫和,白葡萄酒香味濃,有各種香甜嘅水果味🍑而頂部的一顆藍色玫瑰花冰都好吸睛😍
尖沙咀原來有咁嘅一間寶藏餐廳,超級Chill~成日行過都miss左🙈