2023-09-27 5713 views
今次嚟尖沙咀呢間韓燒放題($298/位),環境坐得幾舒服,油煙都抽得幾好,食完唔會成身味👍🏻我哋加左$38upgrade,可以食晒全部種類嘅嘢食,包括靚啲嘅牛同埋靚啲嘅海鮮。首先梗係第一時間食靚牛啦,3A雪花牛柔軟多汁,醃製嘅調味啱啱好,燒完沾上燒汁醬油食,好味😋Prime雪花牛係薄切,鹽燒嘅方法可以食牛嘅原味,油脂好香,原完唔會韌👍🏻法式羊架都好正,肉質柔軟,燒得外面焦香裏面保持肉汁,唔會羶。海鮮方面,我哋就食咗燒海虎蝦、扇貝、帶子同埋辣汁魷魚,其中海虎蝦幾爽口,帶子大大粒,燒得外面焦香,裏面嫩滑,好正😋熟食方面,燒銀鱈魚都好好味,大大件好厚肉,煎得外面同埋魚皮金黃香脆,裏面魚肉油脂豐富,好香超級滑😍招牌紅炆牛肋骨好入味👍🏻,肉質又淋又鬆化,蘿蔔都好好食,入晒味,又甜。我哋仲試咗個鰻魚石鍋飯豆腐石鍋飯夠晒熱辣辣,加入各種蔬菜拌飯,配上燒汁,就咁撈埋先好好食😋,再加上脆脆嘅飯焦,好正。鰻魚有兩大件,肥美甘香,唔腥冇骨。湯方面,我哋就試咗人蔘雞湯同埋牛肋骨湯,味道就一般般,正正常常,不過夠晒熱辣辣,都飲得幾舒服。呢度嘅汽水係任飲,可以自己出去雪櫃度拎。如果有埋甜品可以食就更加好了😆

Type of Meal
Dinner