我以前在中環返工既時候,經常去Jollibee買外賣返公司食,因為佢d炸雞味好香,每次經過鋪頭附近,都被這香味吸引。自從我轉咗工之後就好少機會食到了。上星期在尖沙咀Shopping, 在北京道竟然見到間Jollibee行行吓街反正有點餓,就入去食個餐啦!要行幾級樓梯落地庫(Jollibee)餐廳環境都唔錯喎,有幾卡「梳化坐椅」既卡位,坐位算闊和清潔。我們點了兩個餐,份量剛好。1. 肉醬意粉配1件樂脆雞餐$422. 2件樂脆雞配薯條餐$43肉醬意粉上面有些芝士碎茄汁味濃,意粉質地是軟身的。這件炸雞,是配意粉餐的。雞皮炸得甚脆,沒有一絲「油膩」感,肉質仲要滑和多汁。炸雞附上磨菇黑椒醬汁,不過我自己還是比較喜歡點茄汁。餐飲叫咗杯百士可樂🥤不得不讚Jollibee 既貼心服務,若果食客用手食完炸雞後,離開前還有洗手處讓客人洗乾淨雙手。

要行幾級樓梯落地庫(Jollibee)

我們點了兩個餐,份量剛好。
1. 肉醬意粉配1件樂脆雞餐$42
2. 2件樂脆雞配薯條餐$43

肉醬意粉上面有些芝士碎茄汁味濃,意粉質地是軟身的。

炸雞附上磨菇黑椒醬汁,不過我自己還是比較喜歡點茄汁。

餐飲叫咗杯百士可樂🥤

2018-11-17