2024-07-31 1107 views
我又黎食晚飯喇!呢到就黎變左我飯堂,因為又抵又好食!我地仲叫左個性價比最高嘅叫法😏我地4人有2個都唔好飯;所以我地分別叫咗:燒鵝飯 同 四寶飯 然後再加3碟小菜:鹹蛋蒸肉餅、潮式煎蠔餅、九菜花炒鹹肉 。咁樣叫法岩岩好,因為佢啲份量都幾大份,如果叫一碟燒鵝又食唔哂,叫燒鵝飯價錢平,又包野飲,又可以滿足大家食少飯;四寶飯又可以變多左餸,望落3小菜2燒味,但四寶飯變相3小菜,燒鵝、叉燒、燒肉、雞、咸蛋;又有飯share,呢2個飯又有野飲跟埋 。燒鵝又好食,雞又好食,燒肉皮又脆,所以呢到燒味係好食;而估唔到小炒都一樣咁正,尤其係煎蠔餅呢碟真係有驚喜,好食到不得了,連相都唔記得映。蠔算大粒,唔會好多炸粉,又脆又好味!仲唔駛點汁仲好食啲,因為個汁偏咸 。肉餅同九菜花就正正常常,下次可以叫其他 。但蠔餅同燒味飯下次可以再番單!每人晚飯均價$105,尖沙咀黎講真係好抵!
我又黎食晚飯喇!呢到就黎變左我飯堂,因為又抵又好食!

我地仲叫左個性價比最高嘅叫法😏
我地4人有2個都唔好飯;所以我地分別叫咗:

肉餅同九菜花就正正常常,下次可以叫其他 。
但蠔餅同燒味飯下次可以再番單!

每人晚飯均價$105,尖沙咀黎講真係好抵!
2024-07-30
$105 (Dinner)