2023-10-24
今次朋友帶路試吓呢間居酒屋,餐廳座位闊落,濃厚日本佈置。我哋無特別心水,見到有本月推介餐點幾吸引,而店員推介生蠔買一送一,同個fd一人一隻剛剛好。先嚟日本生蠔-日之雪花,生蠔大大隻好肥美,食落爽口,味道偏向清爽甜美,買一送一好抵食。椰王壽喜燒和牛寶盒,一上枱好驚豔,擺盤好靚,有個可愛熊仔頭。店員即場將椰王水倒落湯底,真材實料,用心製作。壽喜燒配料有A5宮崎和牛及M7澳洲和牛,宮崎和牛嫩滑肥美, 澳洲和牛肉味濃有口感,各有所好。大蝦及其他蔬菜配料都新鮮好食。火焰鵝肝和牛青蘋果卷,好fusion, 燒香的鵝肝加和牛油脂豐富本來已經好吸引,加返青蘋果酸甜去平衡,減低油膩感,味道剛剛好。2杯飲品藍碟花佛手柑熊茶及紅火龍果佛手柑熊茶,有層次賣相一流,尤其熊仔冰頭很可愛,味道酸酸甜甜配搭得宜。另外想讚一讚呢度服務態度很好,主動了解客人所需再作推介,亦主動收碟。