同大家分享一間私房菜會所嘅美食體驗。呢度係一個私密度高嘅地方,專為追求高品質食物嘅人而設。喜歡三五知己一大班人聚舊, 呢間會所式嘅餐館, 環境非常寬敞,由於店內有卡拉ok服務提供, 如果鍾意唱下歌仔,吹水食嘢, 這間私房菜可以話係不二之選。呢度主要係食高級中菜,先品嚐下廚師發板既前菜, 有鮮青瓜、腐皮、酸甜蕃茄、炸角仔和天然海草, 入口清新爽甜, 香脆淋滑,非常醒胃。蘭花蚌蝦仁腰果, 西芹和紅椒炒得好香口 ,蘭花蚌嘅鮮嫩同蝦仁嘅彈牙,再加上腰果嘅香脆,令味道更加層次分明,再點少少瑤柱XO醬嚟食,正。枝竹雙冬羊腩煲係一道秋冬季節嘅經典菜式。 真係要講講呢度嘅師傅嘅烹調技巧功夫真係好 出眾, 而且呢度嘅羊腩汁炆得非常之入味豐富,羊腩嘅肉質鮮嫩多汁,同枝竹同冬菇嘅香味完美結合, 簡單放上爽口生菜伴隨食用,而且湯汁濃郁,味道不會過搶過濁,亦不會帶過份既羊騷味,恰到好處,獨特嘅風味唔係其他地方可以食到。如果叫多碗白飯嚟餸食,真係可以話非常之滿足,好溫暖,冇得輸。當然唔少得主角清蒸太湖大閘蟹,搭配上鮮嫩嘅蟹肉同濃郁嘅蟹黃膏,味道鮮美無比。而且我哋今次食到公蟹, 點少少紅醋薑絲來食,清甜厚實,蟹膏濃

當然唔少得主角清蒸太湖大閘蟹,搭配上鮮嫩嘅蟹肉同濃郁嘅蟹黃膏,味道鮮美無比。而且我哋今次食到公蟹, 點少少紅醋薑絲來食,清甜厚實,蟹膏濃厚細膩,令人回味無窮。 最後店員更送上薑茶解寒,好貼心。

時令甜品又係非常出色,名貴冰花鮮奶燉燕窩加埋合時生果係一道奢華嘅甜品,健康養生嘅感覺, 呢個秋饌宴做得好出色,真係不用錯過,值得推介。