2019-04-08 682 views
最近又有返D風🌬🌬,所以打個邊爐都係好既選擇😚喺寶勒巷附近發現到間新既樓上火鍋店,就去食一食佢🥴🥴入到去見到間餐廳都好大吓,而且全部都起碼係四人本枱嚟,所以我地兩個人都坐得好舒服😌坐低無耐,職員都好快拎咗啲調味料過黎,除咗一般既蔥,蒜蓉,辣椒🌶之外,佢仲有xo醬俾大家選擇😆😆我當然要舀番兩匙🤭湯底有唔少選擇,有醉雞煲丶魚頭煲,不過我地都係揀番最原始既鴛鴦湯底(沙嗲&清湯),想食多啲邊爐料,因為見到唔少都想食🤫清湯就有粟米,娃娃菜,紅蘿蔔煲住,有淡淡既清甜味,而個沙嗲湯底一聞就已經聞到濃濃既花生醬味😚,而且味都比較重,令到我個醬無用武之地🤭😳Menu選擇都多我哋2個人食就叫得唔多,叫咗以下幾款:桶蠔有冰粒墊住,有五嚿大大隻,淥熟咗之後都好大隻吓,一隻都分到三啖食🤤🤤,充滿蠔味,值得一嗌👍🏻👍🏻爽脆牛胸爽($99)呢樣簡直係我既all-time favourite😍😍,有得嗌一定嗌,睇落去好似啲白色脂肪咁油淋淋,但其實係啱啱相反,一淥熟後變成非常爽口,而且越咬啲牛香就慢慢滲出嚟😋😋美國雪花霜降肥牛($189)呢個目測都係20~30塊到,望落啲雪花分佈都好均勻😛,而且肉味都有,加埋沙嗲湯底,
最近又有返D風🌬🌬,所以打個邊爐都係好既選擇😚
喺寶勒巷附近發現到間新既樓上火鍋店,就去食一食佢🥴🥴

入到去見到間餐廳都好大吓,而且全部都起碼係四人本枱嚟,
所以我地兩個人都坐得好舒服😌
坐低無耐,職員都好快拎咗啲調味料過黎,
除咗一般既蔥,蒜蓉,辣椒🌶之外,
佢仲有xo醬俾大家選擇😆😆我當然要舀番兩匙🤭

湯底有唔少選擇,有醉雞煲丶魚頭煲,
不過我地都係揀番最原始既鴛鴦湯底(沙嗲&清湯),
想食多啲邊爐料,因為見到唔少都想食🤫
清湯就有粟米,娃娃菜,紅蘿蔔煲住,有淡淡既清甜味,
而個沙嗲湯底一聞就已經聞到濃濃既花生醬味😚,
而且味都比較重,令到我個醬無用武之地🤭😳

Menu選擇都多

我哋2個人食就叫得唔多,叫咗以下幾款:

桶蠔有冰粒墊住,有五嚿大大隻,淥熟咗之後都好大隻吓,
一隻都分到三啖食🤤🤤,充滿蠔味,值得一嗌👍🏻👍🏻
美國桶蠔

有得嗌一定嗌,睇落去好似啲白色脂肪咁油淋淋,
爽脆牛胸爽

美國雪花霜降肥牛($189)呢個目測都係20~30塊到,
望落啲雪花分佈都好均勻😛,而且肉味都有,
加埋沙嗲湯底,就咁已經好好食🤩,
不過略嫌切得較薄,要幾塊加埋先食得夠過癮🤓
美國雪花霜降肥牛

爽滑海蝦滑($89)呢個係全晚最抵食既一樣,
份量多而且食到唔少蝦肉,放咗清湯到,再加少少豉油都已經好夠食lu😚😚
爽滑海蝦滑

而家做緊試業優惠,全單有六八折🤑
所以嗌得比較放,折咗食咗$3xx一個人,不過間唔中豪吓都ok既🤩🥴
美國桶蠔
爽脆牛胸爽