2021-05-14 70 views
朋友傾開計話見到厚福街新開咗間肉搏食堂👍今日就約埋一齊黎食飯先😊呢度既丼賣相真係好吸引😍真心碗碗都想食呀🙆‍♀️不過我個肚真係得一個😝先來兩客止住喝先吧😜角切魚生丼 $88呢個魚生丼用料上乘🥰有三文魚、油甘魚、吞拿魚、牛油果同蟹籽,仲有好吸晴既日本🇯🇵雞蛋黃🥚角切魚生充滿光澤,看得出的新鮮😍蟹籽帶咸鮮味,入口脆卜卜🤗而三文魚亦油潤有口感🤪把蛋黃吉穿溝埋墊底的日本米飯食煙韌中帶彈性仲充滿蛋黃香味🤤香煎頂級牛肉🐂配海膽丼 $148 牛肉嘅份量好多🤤咬落去唔會好韌啱啱好👍🏻加埋個自家秘製醬汁食落好香口😋配搭好creamy甜而不膩好新鮮既海膽撈埋啲飯嚟食 😍又令口感提升至另一個層次🤩小食🥟日本雞軟骨棒餃子🥟 $48/4隻新鮮煎起嘅餃子外皮鬆脆🤗入面有菜肉及🐣軟骨粒😉食起上嚟好彈牙😋幾有口感特飲🍹青瓜青蘋果沙冰 $58成杯綠色睇見都覺得好清新👍飲落去帶有青瓜既清爽及青蘋果🍏獨有既輕微酸甜😍好清熱解暑🙆‍♀️芒果🥭熱情果梳打 $58芒果同熱情果簡直係Perfect match🙌一上台已經聞到好香嘅味道🤪夏天飲真係一流🤤
朋友傾開計話見到厚福街新開咗間肉搏食堂👍

角切魚生丼 $88