2024-11-23
位於尖沙咀厚福街嘅令和鍋物酒場真係一試難忘嘅餐廳。佢嘅裝修好有日本居酒屋嗰種feel,燈光柔和,氣氛一流。 今次試咗佢哋最出名嘅壽喜燒,主角係用A4和牛,果然冇令我失望!牛肉嘅油脂分布均勻,大片又靚,食落口感嫩滑,仲要係配埋香濃嘅壽喜燒蛋汁,每一啖都係一種享受!佢哋仲有專業職員幫手燒,手法熟練,睇住都覺得專業。鍋入面嘅蔬菜新鮮又甜,配和牛一齊食真係一絕。 除咗壽喜燒,我哋仲試咗山葵雜錦魚生沙律,好清新,醬汁帶有山葵同醋嘅香味,魚生夠新鮮又種類多,特別係三文魚同帶子,入口即溶。刺身方面揀咗炙燒左口魚裙邊,油脂豐富,輕輕炙燒過後,油香味完全爆發! 串燒方面,鹽燒牛舌嫩滑多汁,汁燒冬菇外脆內軟,燒芝士年糕更加係爆餡嘅驚喜,表面金黃香脆,咬落去芝士香味濃郁,必點之一!最後,櫻花蝦柚子味噌燒飯團係一個完美嘅結尾,外層脆口,內裡係鹹香濃郁嘅柚子味噌同櫻花蝦香。 如果你鐘意清酒,記得唔好錯過佢哋嘅全日支裝清酒半價優惠,真係飲到開心又唔心痛!而且,如果7:00PM前埋單離座或者10:00PM後入座,仲有以下超吸引嘅優惠: - 正價食品8折,食多啲都唔心痛! - 生啤買一送一,啤酒控一定要試! - 每日
- 正價食品8折,食多啲都唔心痛!
- 生啤買一送一,啤酒控一定要試!
- 每日三款指定火鍋半價,簡直係火鍋迷嘅天堂!