上網見好多人介紹呢個牛魔五周年星級熱賣套餐 見到都覺得好吸引 bookmark左好耐 今日終於有機會黎試吓前菜🔸揚櫻花蝦豆腐一上菜嘅時候已經聞到好香嘅櫻花蝦味 面頭鋪咗木魚絲 炸得非常香口 而且舊豆腐好滑🥳🥳 而且仲要有四大舊 食完前菜之後越食越開胃🔸煙燻蘋果木松露和牛他他擺設非常精緻 生和牛他他用密封玻璃瓶裝住打開之後有蘋果木味道既煙燻冒出🤩 要自己將生雞蛋、蘋果絲、蒜蓉同蔥倒入玻璃瓶再攪拌 有得自己落手落腳整完再食都幾過癮🔸 芝士吉列烏肶肉飯卷吉列雞髀肉呢個配搭都幾得意 但係原來整咗做反卷都好好食 上面仲要有燒芝士同埋魚子做點綴🤤 層次非常之豐富燒肉類🔸美國和牛封門柳一整條厚切既和牛封門柳 夠晒兩個人嘅份量😆燒嘅時候都有技巧 唔可以放喺大火度燒太耐 店員教要燒熟左個面之後放喺旁邊冇咁熱嘅位置繼續燒燒到七成熟之後就可以上碟 牛味非常濃郁🥰🔸美國和牛牛板腱薄切5塊和牛牛板腱🤤油花分佈非常平均燒嘅時候真係放幾秒就已經熟 而且油脂份量多到會搶火😯 所以燒幾秒就要即刻攞上嚟食係入口即溶嘅感覺🤤 同埋因為佢係薄切,所以唔會太油膩🔸香蔥薄切牛舌有7塊薄切牛舌 再加上香蔥一齊燒真係香到冇得彈 而且

前菜

一整條厚切既和牛封門柳 夠晒兩個人嘅份量😆
燒到七成熟之後就可以上碟 牛味非常濃郁🥰

🔸美國和牛牛板腱
薄切5塊和牛牛板腱🤤油花分佈非常平均
係入口即溶嘅感覺🤤 同埋因為佢係薄切,所以唔會太油膩

🔸香蔥薄切牛舌
有7塊薄切牛舌 再加上香蔥一齊燒真係香到冇得彈 而且牛舌好有咬口 點埋燒肉汁同埋鹽一齊食真係一流🥰

🔸天然豚肉五花腩
燒肉一定要燒五花腩!油脂非常之香 包埋生菜食好清新 唔會食到好油膩嘅感覺 加埋個特製醬汁真係好好食🥹

嘢飲方面叫咗一杯柑橘梳打同埋乳酸梳打 一路燒住肉一路飲真係好解渴同埋好清新😆