移左民既朋友最近回港探親 順道一見約左尖沙咀 朋友想食日本燒肉帶左佢黎呢間在K11對開的燒肉店呢間主打美國、日本、澳洲等各地優質和牛強勁既抽風系統 入到餐廳以至離開餐廳都唔會聞到好大陣油煙味坐位舒服 係適合同朋友相聚既好地方//牛魔星級熱賣套餐 (二人前 星期日至四$680)//前菜//梅酒蕃茄//夏天最佳前菜之選冰凍梅酒浸蕃茄原隻蕃茄好新鮮 食落鮮甜爽口浸住梅酒 香味令口感更為豐富呢個前菜食完令人開胃//煙燻蘋果木松露和牛他他//另一道前菜是超打卡的和牛他他用玻璃瓶盛載着打開後有煙燻效果加上生雞蛋同蘋果絲一齊攪拌完便可食用加入了生雞蛋令和牛他他更香滑呢個口感可以解膩 係燒肉前後的好配搭//醬油鳥肶肉//餐廳選用日本既雞腿肉店員建議我哋放爐邊燒將表層烤至金黃微焦入口肉質非常鮮嫩 //美國和牛封門柳//一整條厚切和牛封門柳 份量十足放在火爐上燒至六七成熟然後剪開大概都有5至6舊 再燒十數秒便可食用入口牛味非常濃郁 而且有咬口 牛味非常香 係牛魔王大愛//美國和牛牛板腱//重中之重是這個薄切5塊和牛牛板腱只要燒其中一面大概數秒鐘就可以捲埋食得油花分佈均勻肉質鮮嫩就一定啦而且入口即化 滿滿油
移左民既朋友最近回港探親 順道一見
約左尖沙咀 朋友想食日本燒肉
帶左佢黎呢間在K11對開的燒肉店
呢間主打美國、日本、澳洲等各地優質和牛
強勁既抽風系統 入到餐廳

薄切牛舌輕輕燒10秒反轉幾秒後便可食用
薄切令牛舌口味好爽口
加埋香蔥一齊燒 味道更出

//黑松露和牛肉碎炒飯//
和牛粒滿滿,黑松露都好多 香氣十足
炒飯又炒得粒粒分明 喜歡這個用石鍋盛載着
可以保持溫度 食完好滿足

• 煙燻蘋果木松露和牛他他
今日嚟到尖沙咀高質抵食燒肉店 - 《牛魔》牛魔星級熱賣套餐 (二人前 星期日至四$680)
一Set有齊7道精選菜式,肉類都有4碟,真係性價比超高,而且都係高質靚肉。🔹前菜🔹🔸梅酒蕃茄🍅🔸冰凍梅酒浸蕃茄,夏天食非常適合🔸煙燻蘋果木松露和牛他他🔸📸打卡必食招牌菜,肥美生和牛他他用密封玻璃瓶盛載着,打開後有蘋果木味道的煙燻冒出效果🌪️,客人自己把生雞蛋、蘋果絲、蒜蓉及蔥加入再攪拌便可食用,咬落層次令人非常難忘🔹肉類🔹🔸鳥肶肉醬油🐓🔸選用日本雞腿肉,肉質鮮嫩,把雞皮烤至微焦,再配上軟嫩的雞肉🔸美國和牛封門柳🔸一整條厚切的和牛封門柳,份量十足,放在火爐上燒至六七成熟剪開在燒一下便可食用,有咬口,牛味非常濃郁🔸美國和牛牛板腱🔸薄切5塊和牛牛板腱,油花分佈均勻,輕輕放在爐上燒幾秒,反轉燒多陣捲埋便可食用,入口即溶,油花充滿整個口腔,非常滿足呀🥰🔸香蔥薄切牛舌👅🔸薄切牛舌輕輕燒10秒反轉幾秒後再混入蔥花便可食用,牛舌燒得香口,肉質嫩滑又爽口🔹主食🔹🔸黑松露和牛肉碎炒飯🔸炒飯用石鍋盛載着,保持溫度,黑松露及和牛肉碎鋪滿炒飯上,客人把材料混合再食🔥Suntory 啤酒 🍻食燒肉配上冰凍啤酒,正呀!
今日嚟到尖沙咀高質抵食燒肉店 - 《牛魔》

牛魔星級熱賣套餐 (二人前 星期日至四$680)

🔹前菜🔹
🔸梅酒蕃茄🍅🔸
冰凍梅酒浸蕃茄,夏天食非常適合

🔸煙燻蘋果木松露和牛他他🔸

🔹肉類🔹
🔸鳥肶肉醬油🐓🔸
選用日本雞腿肉,肉質鮮嫩,把雞皮烤至微焦,再配上軟嫩的雞肉

🔸美國和牛封門柳🔸

🔸美國和牛牛板腱🔸

🔸香蔥薄切牛舌👅🔸

🔹主食🔹
🔸黑松露和牛肉碎炒飯🔸

🔥Suntory 啤酒 🍻
食燒肉配上冰凍啤酒,正呀!

2024-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$340 (Dinner)
  • 美國和牛牛板腱
2024-10-16 509 views
估唔到呢個價錢可以食到個咁高質的日本燒肉牛脷舌爽口牛五花,同牛板腱好鮮味雞腿肉燒耐咗肉質都好滑豬五花同豬頸肉食落一d 都唔油膩仲有佢d 醬汁都好特別一定要試個柚子味配搭d 肉係完美❤️最驚喜係手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯呢個雖然好邪惡但真係必定要食溝埋個蘭王旦黎食超大滿足😋
估唔到呢個價錢
可以食到個咁高質的日本燒肉

牛脷舌爽口
牛五花,同牛板腱好鮮味
雞腿肉燒耐咗肉質都好滑

溝埋個蘭王旦黎食
超大滿足😋

• 手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯
2024-09-24 901 views
📍香港旺角豉油街50号富达大厦地下5号铺最近在香港旺角发现了一家新开的烧肉店——牛魔一人烧肉,对于我这种喜欢独自享受美食的人来说,简直是福音。🍴用餐体验店里的环境很现代,每个座位都是独立的,配备了专门的烤肉设备,可以自己慢慢烤,慢慢吃。最棒的是,排烟系统做得很好,不用担心吃完身上会有烟熏味。🥩推荐菜品•牛五花套餐:只要48港币,你就能尝到新鲜切片的牛五花,还有沙律和汤品,性价比真的很高。•澳洲M9和牛肉眼:对于肉食爱好者来说,这款和牛绝对是不能错过的,肉质鲜嫩多汁。•手拆纯蟹粉蟹皇兰王拌乌冬:这个拌面真的很特别,蟹粉的鲜味和乌冬的爽滑,值得一试。🎈店内优惠•加1港币就能得到安格斯薄牛舌:这个优惠真的很划算,牛舌烤得恰到好处,口感非常棒。•28港币任食兰王蛋:如果你喜欢吃蛋,这个优惠绝对不能错过。📸环境评价店里的灯光柔和,音乐也很舒缓,让人感觉很放松。每个座位都有独立的抽烟设备,所以即使满座,也不会觉得吵闹或者烟雾缭绕。💡小提示•提前预约:虽然新店开张人还不是很多,但为了避免等待,最好还是提前预约一下。•搭配饮品:他们家的日式清酒很不错,和烧肉很搭,值得一试。🌟总结总的来说,牛魔一人烧肉
📍香港旺角豉油街50号富达大厦地下5号铺
🍴用餐体验
🥩推荐菜品
🎈店内优惠
📸环境评价
💡小提示
•搭配饮品:他们家的日式清酒很不错,和烧肉很搭,值得一试。
🌟总结
总的来说,牛魔一人烧肉给我的感觉很舒服,无论是环境还是食物,都让人感到满意。如果你也喜欢独自享受美食,或者想要一个安静的用餐环境,这里是个不错的选择。下次还会再来,试试其他的菜品。👍
门店:牛魔一人烧肉
地址:旺角豉油街 50 号富达大厦地下 5 号铺
#香港宝藏餐厅 #一人烧肉 #香港攻略 #香港美食攻略 #旺角美食 #旺角烧肉 #香港美食探店 #香港烧肉 #烧肉
2024-09-18 861 views
想了想好久沒吃烤肉🥩了下班後跟對象來尖沙咀吃烤肉啦之前在旺角吃過它家的一人烤肉那家店人氣也是很旺 經常需要排隊尖沙咀這家門店就更大一些點了星級二人套餐 食物超級豐富!✔️蘋果木煙燻松露和牛他他  生和牛肉切絲,吃起來有點像絞肉配上生雞旦和蘋果絲,入口絲絲滑滑口感軟嫩,帶有清新的感覺~✔️美國和牛封門柳擺盤擺得好好 賣相好靚一大塊的牛肉 很貼心已經切好了牛肉味好濃,越嚼牛肉味越突出,口感厚實!✔️澳洲和牛牛板腱 雲石一段的脂肪分布好平均~入口即化!送進口裡油香四溢不需要特別的調味已經很好吃了! ✔️香蔥薄切牛舌  薄薄的牛舌片配以京蔥吃讓口感爽彈的牛舌帶點清甜牛舌片不會柴,肉味香濃!店員的服務很好 上菜跟下單速度很快食物上桌了還會過來講解怎樣烤 服務很貼心🥰
想了想好久沒吃烤肉🥩了
下班後跟對象來尖沙咀吃烤肉啦
之前在旺角吃過它家的一人烤肉
那家店人氣也是很旺 經常需要排隊
尖沙咀這家門店就更大一些
點了星級二人套餐 食物超級豐富!

✔️蘋果木煙燻松露和牛他他
生和牛肉切絲,吃起來有點像絞肉
配上生雞旦和蘋果絲,入口絲絲滑滑
口感軟嫩,帶有清新的感覺~
✔️美國和牛封門柳
擺盤擺得好好 賣相好靚
一大塊的牛肉 很貼心已經切好了
牛肉味好濃,越嚼牛肉味越突出,口感厚實!
✔️澳洲和牛牛板腱
雲石一段的脂肪分布好平均~
入口即化!送進口裡油香四溢
不需要特別的調味已經很好吃了!
✔️香蔥薄切牛舌
薄薄的牛舌片配以京蔥吃
讓口感爽彈的牛舌帶點清甜
牛舌片不會柴,肉味香濃!

店員的服務很好 上菜跟下單速度很快
食物上桌了還會過來講解怎樣烤 服務很貼心🥰
2024-08-21 1425 views
尖沙咀出名美食天堂,畢竟始終是遊客區,所以對於餐廳來說,競爭也很大!今次介紹這間位於尖沙咀,主打日韓fusion式燒肉,而餐廳不知不覺至今,原來已經開業左五年!大家不要忘記這5年,香港經過一場疫症洗禮,經濟一直下滑!餐廳在這種環境下,都能夠仍然屹立至今,實力絕對不容置疑!而最近餐廳亦舉辦「五週年慶典活動」,人均不用300元,就可以享用到高質日韓和牛燒肉!到底套餐又吸唔吸引呢?環境及服務方面:餐廳服務員全部都很有禮貌,尤其是經理,他會細心解釋每一道菜,等你容易掌握燒烤時間!而餐廳以無煙燒烤為主,大家食完都唔怕成身燒肉味!食物方面:餐廳主打日韓fusion式燒肉,而今次這個「五週年慶典活動」套餐,都是以餐廳最熱門菜式為菜單依歸!五周年星級熱賣套餐二人前 $588起套餐內容:-揚櫻花蝦豆腐 或 梅酒蕃茄-全天然西班牙豚肉五花腩 或 鳥肶肉醬油 或 野菜組合-煙燻蘋果木松露和牛他他 或 鮮活魷魚筒-美國和牛封門柳 -美國和牛牛板腱-香蔥薄切牛舌 -黑松露和牛肉碎炒飯  或 日式芝士魚籽雞卷今次我就選擇:前菜:揚櫻花蝦豆腐清爽豆腐炸物,外面煎得金黃香脆,內裏保持豆腐的嫩滑,再配上櫻花蝦,作為前菜

環境及服務方面:

-香蔥薄切牛舌
-黑松露和牛肉碎炒飯  或 日式芝士魚籽雞卷

今次我就選擇:
前菜:揚櫻花蝦豆腐
清爽豆腐炸物,外面煎得金黃香脆,內裏保持豆腐的嫩滑,再配上櫻花蝦,作為前菜,絕對可以打開你的胃口!

煙燻蘋果木松露和牛他他
將蘋果木燃燒成煙,然後打進玻璃樽內,當掀蓋的時候,香氣會隨煙霧散開,這道菜,絕對儀式感滿滿!上枱時預先將材料分開上,有蘋果絲,雞蛋,蔥花,生牛肉等,將所有食材放入一個玻璃樽入邊,然後連黑松露攪勻就食得!整道菜將蘋果木煙燻的香氣,與黑松露的濃郁風味完美融合,配合生和牛加入雞蛋一起食,和牛變得鮮嫩好滑入味!(記得趁熱食呀)

美國和牛封門柳
封門柳是成隻牛,肉味最濃的一部分,因為每隻牛只得一條,所以,封門柳亦被譽為是「牛之靈魂」,而正所謂物以罕為貴,封門柳本身已經很珍貴,加上和牛,這道菜就更珍貴上加貴!美國和牛封門柳,脂肪不多但肉味濃!其肉質鬆軟,不易變韌!經燒烤過,味道更有口感!

全天然西班牙豚肉五花腩
外表肥美霜降較勻稱,只要微微一燒,已經相當好味,加上生菜及醬料一起食,清爽得來更惹味

香蔥薄切牛舌
由於牛舌超薄切,所以醃得好入味!先將牛舌兩邊燒至金黃色,燒完之後,放在爐邊然後加上香蔥,餘溫令香蔥的味道,帶入牛舌中,食落層次感更豐富!

美國和牛牛板腱
這個部位是牛經常運動的位置,所以相對脂肪較少,有咬口、肉味亦很濃郁,燒烤後更有嚼勁!

黑松露和牛肉碎炒飯
以燒熱的石鍋盛住珍珠米炒飯,炒飯炒得粒粒分明,配上帶點油脂的和牛肉碎, 肉的油脂和米飯融合再炒香,配上黑松露!服務員會將整個飯攪勻,然後再供給大家進食!黑松露的香氣,被米飯所吸收,每一口都齒頰留香!以黑松露和牛肉碎炒飯作為今晚完美的尾聲!

飲品:柑橘梳打特飲 /巨峰梳打特飲

整體來說:食物質素非常之高,以這個食物質素,加上這個價錢,絕對是性價比超高!推薦推薦!

(五週年星級套餐二人前原價$860,星期日至四$588起*星期五六優惠價!一切以餐廳價格為準)
2024-08-18 1280 views
喜歡食牛的朋友真的要去牛魔食返餐!依家推出左星級熱賣套餐(2人前)前菜先來個開胃的梅酒蕃茄甜甜的 入口特別醉人 清清甜甜為夏天帶來涼快的感覺主菜實在是非常豐富 望著已令人感到興奮不已全天然豚肉五花腩 五花腩的脂肪肥美燒得香噴噴 油香四濺和大大條的日本魷魚筒魷魚看上去很新鮮 燒過後加上醬汁特別好吃其餘的美國和牛封門柳澳洲M5/MG和牛牛板腱 令人垂涎欲滴 肉質鬆軟 燒一會兒就可以進口了 加上檸角入口更香呢其餘的還有香蔥薄切牛舌my favourite 松露肉碎炒飯食埋就岩岩好
喜歡食牛的朋友真的要去牛魔食返餐!
依家推出左星級熱賣套餐(2人前)
前菜先來個開胃的梅酒蕃茄

其餘的還有香蔥薄切牛舌my favourite

松露肉碎炒飯食埋就岩岩好
2024-07-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2024-08-14 1382 views
鍾意食牛既同道中人,我地又黎食牛魔喇。上網已經見佢轉左新餐牌,午餐超超超超抵食,我地分別叫左 $48 & $138 餐! 有沙律+湯+飯+飲品(每款套餐可揀3款醬料)套餐選擇都多有成13款,醬料都實有款啱大家,我就最喜愛檸檬鹽,簡直同牛絕配。份量100g我地有食早餐出發都可以,好薄片好快熟,要燒左油份多既牛五花先,一出血水就反,就無咁易黐底喇。牛板腱係必叫心水,牛味重,同飯一齊食特別有胃口。塊和牛西冷偏好放最後食,比較滑身香口,回味感十足。

喺尖沙咀行到攰,有好多高質餐廳選擇,自然要搵好嘢食慰勞自己🫣棉登徑有唔少日本餐廳🇯🇵 今次就揀咗出名日本燒肉嘅牛魔,仲要適逢有五周年大熱set,兩個人去食都只係$588🥳梅酒蕃茄🍅前菜揀咗梅酒蕃茄,蕃茄浸住日本梅酒,酒味已經滲晒入茄肉,味道更加清新,更加帶出咗蕃茄嘅甜味😛煙燻蘋果木松露和牛他他🥩一打開蓋除咗有一陣煙霧,仲有蘋果果香味🍎 用日本蛋黃撈埋和牛他他一齊食,味道更豐富更Juicy,賣相味道都相當高分💯香蔥薄切牛舌薄切牛舌每邊燒大約30-40秒就食得,仲可以將香蔥碎放喺爐嘅旁邊燒,夾埋一齊食就更惹味😊西班牙豚肉五花腩🐷燒豬肉個火會旺盛啲,要比較小心,配埋辣醬同埋生菜一齊食,減低油膩感又食到豬肉油香👃🏻

梅酒蕃茄🍅

煙燻蘋果木松露和牛他他🥩

西班牙豚肉五花腩🐷
2024-08-13 943 views
牛魔梅酒蕃茄甜中帶酸,梅酒嘅香氣提升咗蕃茄嘅鮮味,口感清新。煙燻蘋果木松露和牛他他煙燻味道濃郁,蘋果木香氣同松露和牛嘅細膩融合,入口即化。燒肉全天然西班牙豚肉五花腩油脂分布均勻,肉質嫩滑,烤得啱啱好,香而不膩。美國和牛封門柳肉質細緻,鮮嫩多汁,充滿牛肉原汁原味。美國和牛牛板腱口感紮實,肉味濃郁,帶有淡淡炭香。香蔥薄切牛舌香蔥點綴,牛舌薄切,嫩滑爽口,風味獨特。日式芝士魚籽雞卷芝士同魚籽嘅鹹香完美結合,雞肉嫩滑,層次豐富。地點:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號號舖
牛魔

梅酒蕃茄
甜中帶酸,梅酒嘅香氣提升咗蕃茄嘅鮮味,口感清新。

煙燻蘋果木松露和牛他他
煙燻味道濃郁,蘋果木香氣同松露和牛嘅細膩融合,入口即化。

燒肉

全天然西班牙豚肉五花腩
油脂分布均勻,肉質嫩滑,烤得啱啱好,香而不膩。

美國和牛封門柳
肉質細緻,鮮嫩多汁,充滿牛肉原汁原味。

美國和牛牛板腱
口感紮實,肉味濃郁,帶有淡淡炭香。

香蔥薄切牛舌
香蔥點綴,牛舌薄切,嫩滑爽口,風味獨特。

日式芝士魚籽雞卷
芝士同魚籽嘅鹹香完美結合,雞肉嫩滑,層次豐富。

地點:尖沙咀棉登徑8號地下5-6
號號舖
成個set加埋一都唔洗700蚊賣單,勁豐富食到超飽🥹我個人成日都有選擇困難症,但唔想食放題,呢d set就最岩我!!樣樣都有最開心😍而且份量仲好多添呀~肉既質素仲要好好!!✨老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)睇色澤已經知道好靚!靚靚既脂肪紋理~套餐都有呢個質素超抵🥹入口即溶化😋✨香蔥薄切牛舌(七枚)加埋蔥花食,口感一流,有爽口具彈性之餘仍保持牛之鮮嫩,唔會韌👍🏻✨美國和牛封門柳(100g)上碟界開牛花紋理~可以比客人更易燒~令到牛擺碟又靚又係一大細心位!封門柳牛味特別濃郁~厚身啖啖肉具鬆軟✨✨全天然豚肉五花腩(八枚)厚切之餘仲跟埋生菜!而且肥度岩岩好😍燒起上黎好惹味~加埋細汁包生菜食更加爽口解膩🤓✨揚櫻花蝦豆腐呢個有驚喜極好食😳唔係heahea豆腐,係一個超濃郁彈有口感既豆腐,巨多櫻惹蝦,佢個調味超正🥹直頭想加碗白飯送😂✨松露肉碎炒飯松露味好香,炒得幾乾身唔會好濕,飯粒粒粒分明,肉香入晒飯粒入面好惹味,好想添飯🤣🤣✨日本魷魚筒(一本)食到咁上下佢再黎,我地已經勁飽,估唔到份量咁抵咁多,原條上,魷魚彈牙得黎又易咬!同埋調味都好夠,唔會食落膠膠地咁,有驚喜😍另外仲叫左金桔梳打特飲|鳳梨梳

✨老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)
睇色澤已經知道好靚!靚靚既脂肪紋理~
套餐都有呢個質素超抵🥹入口即溶化😋

✨香蔥薄切牛舌(七枚)

✨美國和牛封門柳(100g)
上碟界開牛花紋理~可以比客人更易燒~
令到牛擺碟又靚又係一大細心位!
封門柳牛味特別濃郁~厚身啖啖肉具鬆軟✨

✨全天然豚肉五花腩(八枚)
厚切之餘仲跟埋生菜!而且肥度岩岩好😍
燒起上黎好惹味~加埋細汁包生菜食更加爽口解膩🤓

✨揚櫻花蝦豆腐

✨松露肉碎炒飯

✨日本魷魚筒(一本)

另外仲叫左金桔梳打特飲|鳳梨梳打特飲
非常適合搭配食燒肉😍

地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
好耐無去過食燒肉,所以就去咗尖沙咀「牛魔」食晚飯,適逢依間餐廳開業五週年,依家可以五周年優惠價$680就享用到價值$860嘅二人前星級熱賣套餐,仲要17:30後用餐可享九折優惠,折上折真係值得一試。依個套餐包含咗幾款和牛菜式,仲有D日韓配菜及醬料提供,自己可以整唔同combinations食。*此餐廳收取加一服務費。二人前星級熱賣套餐(單點$860),美國和牛封門柳,表面鋪滿紫蘇花、蒜蓉、香蔥、檸檬,肉質軟腍,牛味濃郁。美國和牛牛板腱(跟餐$0),油脂分佈均匀,食落入口即化,配以檸檬汁、蒜蓉食用,牛味更加突出,配菜包括有杏鮑菇。煙燻蘋果木松露和牛他他(跟餐$0),一打開玻璃罐就即刻有煙霧飄散,散發出輕微蘋果木香味,生牛肉肉質嫩滑,牛味濃厚,配以黑松露醬、蘋果絲、日本生雞蛋蛋黃、香蔥、蒜蓉食用,口感更多層次,味道更加豐富。全天然西班牙豚肉五花腩(跟餐$0),厚切五花腩肉質肥瘦相間,食落油脂味濃,配以韓式泡白菜、生菜、韓式大醬食用,食落充滿韓國烤肉風味,配料包括紫蘇葉、珍珠筍。黑松露和牛肉碎炒飯(跟餐$0),表面鋪有香蔥、芝麻,和牛食落有咬口,炒飯食落粒粒分明,內有紅蘿蔔、香蔥,略嫌黑松露

*此餐廳收取加一服務費。

黑松露和牛肉碎炒飯(跟餐$0),表面鋪有香蔥、芝麻,和牛食落有咬口,炒飯食落粒粒分明,內有紅蘿蔔、香蔥,略嫌黑松露醬份量比較少,經攪拌均勻後,黑松露味道欠奉。

香蔥薄切牛舌(跟餐$0),表面鋪有黑胡椒,牛舌肉質彈牙,配以京蔥食用,味道帶點清甜。

揚櫻花蝦豆腐(跟餐$0),表面鋪有木魚花、香蔥,油揚豆腐口感外香脆內滑溜,加上外層裹滿櫻花蝦,食落好香口,配以日式淡醬油食用,味道鹹香。

配料(跟餐$0),包括有韓式泡白菜、中華沙律。

醬料(跟餐$0),包括有蒜蓉、日式燒肉汁、海鹽。

巨峰梳打特飲(單點$48),內有椰果,味道酸甜。

菠蘿梳打特飲(單點$48),內有椰果,飲落好清爽。
  • 香蔥薄切牛舌
  • 松露肉碎炒飯
  • 香蔥牛脷
  • 野菜組合
2024-08-10 911 views
強烈唔建議去食。比所謂嘅好評呃左去食。本來見到OpenRice 咁多好評就決定同朋友去食生日飯,係門口已經覺得伏。因為大熱天時,地鐵站行到去都出哂汗,入到餐廳仲要冇冷氣咁食燒肉。 我地諗住好多好評,只要食物質素好,都可以滴住汗咁食嘅。可惜同我哋嘅期望有跌落谷底嘅落差😫 我地叫左一個周年套餐同埋兩杯嘢飲,一共大約一千蚊。 黎到嘅肉竟然未解凍好,好硬一大嚿,根本就燒唔到。 其他好評入邊所謂好食嘅牛舌係一啲味都冇。基本上所有嘅肉類都冇醃製過,味道係靠你自己點醬料。喺冇醃製過嘅肉類應該會食到肉味可惜係乜嘢味都冇。 個牛肉炒飯嘅味道真係一言難盡,我哋食咗一啖就冇再食。 兩杯嘢飲一杯係菠蘿梳打,另一杯係柑桔梳打。菠蘿梳打嘅味道好假同死甜,柑桔梳打變咗鹹檸七咁嘅味😮‍💨總括嚟講,要我比$1000喺冇冷氣嘅地方下,再加上香港嘅高溫,去食啲咁難食嘅燒肉我覺得冇性價比囉。
我地叫左一個周年套餐同埋兩杯嘢飲,一共大約一千蚊。
2024-08-09
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-08-09 798 views
今晚同兩個朋友去做燒肉。 一入到餐廳就已經感覺到好熱。 問個服務員,佢話已經開到最大嘅冷氣。 但我哋個坐位,一D都感受唔到有冷氣囉。 當我哋開始食燒肉時,就愈食愈熱, 攪到冇乜心機食,只係想快快食完走。本身間餐廳都係有限時1.5小時。 本身食物質素的不錯,但食燒肉冇冷氣就真係接受唔到。 都好難會再幫襯啊! 除非冷氣有改善啦!
除非冷氣有改善啦!
好耐無同👦食燒肉啦✌️ 呢間尖沙咀k11 artmall附近既日式燒肉店🤩 選擇困難症既我地揀左店舖五週年星級二人餐,星期日至四$680,星期五至六就$780😌 內容非常豐富,食完好飽好滿足😄 我見佢平時仲有一人燒肉套餐,性價比非常高👍 ·🤍梅酒蕃茄🍅酸酸甜甜,入口清新,非常開胃,但平時唔太飲酒,所以唔太習慣梅酒嗰陣味😂·🌟煙燻蘋果木松露和牛他他撈埋蛋黃後既和牛他他口感非常香滑,煙燻味明顯,會有出煙既效果😯,蘋果絲令到成個他他帶點清新和蘋果香🍎·🌟美國和牛封門柳非常大舊😆 經慢燒後肉汁爆發,牛味濃郁😋 因為係牛柳所以油脂唔太豐富,勝在肉汁多👍·🌟美國和牛牛板腱牛板腱望落好似壽喜燒牛肉,薄薄既一片😌 燒幾秒就可以食得,入口即溶👍·🤍香蔥薄切牛舌爽口的,牛味適中,非常薄切,一下子就燒完了😂✌️·🤍五花肉拼盤正常發揮,無咩特別😌·🤍日式芝士魚籽雞卷成個套餐仲包埋主食,勁飽😂 我地揀左日式芝士魚籽雞卷,好似加州卷咁,裡面包住就大大塊炸雞,都幾特別既😋 但係啲白飯有少少乾,而入面件炸雞唔係話好juicy~·人均:$400+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑
🤍梅酒蕃茄🍅
🌟煙燻蘋果木松露和牛他他

🌟美國和牛封門柳

🌟美國和牛牛板腱

🤍香蔥薄切牛舌
爽口的,牛味適中,非常薄切,一下子就燒完了😂✌️

🤍五花肉拼盤
正常發揮,無咩特別😌

🤍日式芝士魚籽雞卷

人均:$400+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑
📍牛魔Yakiniku More @yakiniku_more
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖