2024-12-04
早幾日睇韓劇見人地韓燒搞到我都好想食韓燒😅同朋友講起佢就介紹我食位於尖沙咀嘅GALBI TOWN,佢話呢間餐廳食物質素好好😏呢度用平板點餐,點緊餐時店員就送上幾碟前菜,有沙律/洋蔥/泡菜等,款款都好有韓國特色👍🏻落完單過咗陣店員就陸續上菜,呢度食燒肉唔駛自己落手落腳燒,Oppa會幫我地燒埋😍實在太好啦👍🏻👍🏻👍🏻🥩調味牛肋骨肉 $280Oppa幫我地燒嘅牛肋骨肉表面微焦,食落肉質軟熟,牛味濃郁得嚟帶點蜂蜜味道,完全唔點醬汁都已經好好味😋🥓豬肋肉 $198豬肋肉都係燒到表面微焦,肉質幼嫩,食落啖啖肉汁非常正😋豬肋肉本身有調味,唔駛點醬汁都ok👍🏻🥓伊比利豬頸肉 $198豬頸肉爽口,本身無調味,另外跟一小杯韓式辣醬比我地點,辣醬味道用豬頸肉好夾👍🏻🍜鐵板烤牛肉配水冷麵套餐 $138水冷麵超大碗,味道微酸,同喺韓國食到嘅一樣😍配搭鐵板烤牛肉真係一流👍🏻
🥩調味牛肋骨肉 $280
🥓豬肋肉 $198