2024-08-21 249 views
陳師傅點心專門店價錢💲: $27/ $27/ $43/ $49/ $49/ $46好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3/5-尖沙咀作爲遊客地區點會無點心舖。經過金馬倫道隨意入去試試呢間點心,正常要有的款式佢地都齊。估唔到最中意係佢地的茶,比點心更有驚喜!$15的茶位費我要左金絲皇菊,入面仲有d紅棗、圓肉、2種菊花、清熱明目,同一班酒樓的茶好大分別。飲落甜甜地,又好出味😌-✅蝦餃。好大粒,成個細拳頭咁。入面有起碼2隻蝦肉,新鮮爽彈🤓不過因爲餡料比較多,個皮都會相對上厚,但唔會太粘。加辣椒油好食!-✅燒賣。燒賣都係比平時的大,一籠兩粒。面頭的原隻蝦幾大,鋪滿成粒燒賣。下面的豬肉正常,唔會食到好重肥豬肉的感覺,有豬肉的鮮味😝-🆗鮮蝦腸粉。每半條一隻大蝦,係正常的分量。腸粉皮口感滑溜,唔係落左好多澄麵令佢好黏。不過有d厚🫠唔夠通透,要大量豉油先好食。-🆗黑椒牛仔骨。呢個點心比較小見。大約有5舊。味道ok,夠黑椒味。牛仔骨的肉質唔會落得太多鬆肉粉去腌。底下墊的竟然唔係蘿蔔,而係菠蘿!鹹甜鹹甜又唔係太奇怪wor!-✅沙律明蝦角。炸得好
陳師傅點心專門店
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3/5

✅沙律明蝦角。炸得好脆,唔會過分油膩。入面比平時的多好多芹菜,食落香口好多😆蝦就按比例小左d,餡的口感軟身d。

✅✅養顔滋補藥膳鷄腳。呢個一定要飲下d湯!超級甜,飲緊鷄湯咁🤤好重藥材味,紅棗又帶出曬d甜味。4隻鷄腳已經煲到化開曬,好容易就斷開曬,非常入味。感覺係滿滿骨膠原🤩

茶好飲,點心正常。係定價始終呢個地段會有小小貴。