2021-09-09
訂咗位同媽咪嚟香宮飲茶,地方寬敞,樓底高,坐滿客人都寧靜舒服;或者有人會覺得呢種紅金隆重裝潢俗氣,我又好鍾意喎❤️🧧首先送上welcome tea金銀花薑茶 + 小食琥珀合桃,合桃蜜糖香甜、非常鬆脆,好好味,食唔停口😋「三茹六耳竹笙上素餃 」+ 「梨香黑豚肉咸水角」造型可愛🍐味道正常,冇乜特別🙂 「香宮鮑魚雞粒酥」將鮑魚切粒做餡,非普遍常見嘅原隻鮑魚,當然成本上係少啲,但我覺得咁仲好食😋外層酥餅焗得好鬆化👍🏻 「極品蜜汁叉燒腸粉」腸粉皮薄、米味重、叉燒細切量多,好食👍🏻「日本黑豚肉絲銀芽炒麵」,肉絲量多慷慨,麵底外脆內軟,芡汁調味與火候好👍🏻👍🏻話說到訪前睇到都幾多評價指員工訓練冇素、服務唔好🤔今日到訪又完全冇呢個問題喎😗負責serve我範圍位男員工有禮體貼,不時留意茶壼溫度、主動加水,適時為茶杯加茶🫖每上一款點心有作簡單介紹及提點,餐廳接近休息時仍會留意有冇需要👏🏻👏🏻👏🏻總結整體滿意🌹已放到想再去名單💁🏻♀️✨