2023-09-20
前排喺尖沙咀做完嘢,隨意入咗一間裝潢幾有古代宮廷feel嘅糖水舖,佢哋主打中式糖水同點心👍🏻😎環境乾淨企理,坐得都幾舒服🔻賞心九格格 $128見到嚟親呢度嘅人都一定會叫,入面包括任選三款甜品(迷你),點心組盒三款(每款兩件),由本店每天精心選備供應😎九宮格仔加上靚靚擺碟,超級打卡able 📸當日我就試咗:✨香脆大蝦球 蝦頭非常大粒,出面嘅炸粉唔會話好厚,食落脆卜卜,有少少似係嗰啲天婦羅嘅感覺🍤✨迷你香脆魚膠春捲 春捲上枱嗰時都係熱辣辣,食落非常香脆 ✨酒香蛋 用咗花雕酒醃製既酒香蛋,食落有陣陣嘅酒香味,同時都保留到蛋嘅香味🧉🥚✨冰凍透心涼紅豆涼粉 紅豆同涼粉嘅比例配搭得啱啱好,食落都唔會話太甜✨芒果西米露 有粒粒芒果🥭配合埋椰汁西米露,非常美味✨陳皮紅豆沙 甜到啱啱好 ,紅豆沙都煮到好溶👍🏻🔻楊枝甘露王 $58芒果份量非常足料,酸酸甜甜,非常開胃🫦🔻椰皇燉鮮奶 $60👍🏻👍🏻呢個都算係鎮店之寶之一,我超級超級鍾意食,佢既燉鮮奶非常之滑,每一啖都充滿椰子嘅香味🥥而且椰皇入面嘅椰子肉 都係一樣好嫩口,我都刮咗出嚟食咗唔少😎
🔻賞心九格格 $128
✨香脆大蝦球
✨迷你香脆魚膠春捲
春捲上枱嗰時都係熱辣辣,食落非常香脆
✨酒香蛋
✨冰凍透心涼紅豆涼粉
紅豆同涼粉嘅比例配搭得啱啱好,食落都唔會話太甜
✨芒果西米露
有粒粒芒果🥭配合埋椰汁西米露,非常美味
✨陳皮紅豆沙
甜到啱啱好 ,紅豆沙都煮到好溶👍🏻
🔻楊枝甘露王 $58
芒果份量非常足料,酸酸甜甜,非常開胃🫦
🔻椰皇燉鮮奶 $60👍🏻👍🏻