2024-03-19
原來打邊爐都可以打得好浮誇,「香香宮煮」喺尖沙咀開咗新分店,呢間火鍋店聽到裝修走宮廷風,空間感十足,入到去真係好似自身宮殿咁!等緊我地一齊化身做公主同埋王子食呢餐拉!👸🏻🤴🏻🐓雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻 )$328花膠雞湯裏面嘅膠原勁多,我哋喺未煮啲雞落去之前已經飲咗一碗嘅雞,啲雞係用新鮮三黃雞,肉質好幼嫩!配上濃郁嘅湯頭,係完美嘅組合! 🐖伊比利亞橡果豬 $188伊比利亞豬出名就係食佢嘅果香味,加上豬肉嘅大理石油花紋,肉質肥瘦適中😍🐄艾莎公主牛肉寶盒 $498呢一個牛肉寶盒打開嗰一下好震撼,好似打開咗公主嘅寶盒咁,內容物有7款牛咁多:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,牛肉味香濃,啱晒牛魔王食😈🦑松露芝心墨魚丸四粒 $72呢一款墨魚丸夠晒特別出邊未見過呢一款手工制嘅墨魚丸,松露味超重,裏面又有流心芝心餡!🪵香香宮煮響鈴拼盤 $98呢個拼盤嘅響鈴係兩款口味,分別係原味同埋鹹蛋黃,極度推薦鹹蛋黃味,同埋佢係新鮮的咋,拎上枱嘅時候仲係熱辣辣!😍🐟深海龍躉片 $138龍躉片好新鮮又鮮甜,而且勁厚肉,好好食🥹🎋竹蔗茅根水 (一渣) $78估唔到連竹蔗水都係自家製
🐓雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻 )$328
🐖伊比利亞橡果豬 $188
🐄艾莎公主牛肉寶盒 $498
🦑松露芝心墨魚丸四粒 $72
🪵香香宮煮響鈴拼盤 $98
🐟深海龍躉片 $138
龍躉片好新鮮又鮮甜,而且勁厚肉,好好食🥹
🎋竹蔗茅根水 (一渣) $78
估唔到連竹蔗水都係自家製,放落去靚靚嘅紫砂壺入邊,儀式感滿滿!