上次經過圓方諗住去M+行下 點知啱啱又覺得有D肚餓 就諗住填飽小小個肚先 見到呢間cafe外面擺放左好多麵包同蛋糕 仲有舊好大未切嘅麵包係櫃頂🤣而且裝修都特別北歐風 好溫暖嘅感覺🍰CARROT CAKE💰28從來冇試過carrot cake 原來都有肉桂嘅味道 呢隻係我鐘意嘅紮實口感 入面都有唔少胡蘿蔔粒粒 而上面仲有開心果碎同凝固翻糖漬 不過食得多會覺得肉桂味太重🥐PAIN AUX RAISINS💰29呢個就係比利時版提子酥😍上面撒嘅煉奶已經凝固左 糖漿都已經痴實曬 冇得再流動 令提子酥嘅甜度再增加 每一圈入面都有唔少提子 而整體口感酥脆 就算擺左一陣都仍然唔油膩 好香甜☕️LATTE💰38就算係野飲都係用類似碗嘅用具裝住架🤣呢隻咁嘅杯冇手柄 所以要捧著飲 而且都真係好大杯 要飲好耐先飲得曬 味道都還可以呢度係要點完餐之後係座位等店員送過來 而麵包都真係好吸引 仲見到有好多比利時嘅brunch同埋其他正餐 但係我地個日淨係想試下甜品所以冇食到 麵包來講呢度都好多選擇 而且係小眾D嘅歐式麵包 愛好者可以試下🧡📌 Le Pain Quotidien (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號圓方木區1

🍰CARROT CAKE

PAIN  AUX  RAISIN

☕️LATTE
💰38
LATTE

📌 Le Pain Quotidien (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西1號圓方木區1樓1089C號舖

2021-12-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
CARROT  CAKE
PAIN  AUX  RAISIN