2022-08-05
#📍 熊本牛鍋 尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖🔸雞煲皇牌套餐 $258/head🍒點評時間香港人一年四季都可以打邊爐🍲天氣咁熱就緊係要打邊爐啦🤣雞煲加火鍋可以食到兩樣野就覺好抵🤣我地冇認真睇menu 原來雞煲入面有鮑魚、蜆、蝦咁樣突如其來仲驚喜❣️雞煲好惹味😋滑雞件吸哂濃濃雞煲嘅味道食哂雞煲之後店員幫我地加上湯就開始打邊爐啦首先會送上豚肉、牛小排同牛肩胛🥩食完第一輪後可按個人喜好再向店員落單要邊款肉類出面都有唔少火鍋配料可以自己夾🍲由於肉嘅質素唔錯 所以我同朋友都主攻肉類🤣最後食飽飽就以雪糕同泡芙做結束🍦好滿足啊~店員人數唔多但都好友善好有禮貌👍🏻我地勁心急出去夾野食 店員細心提示我地可以食完雞煲再出去攞都得🤣建議餐廳請多啲店員幫下手啦😂好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #f
📍 熊本牛鍋
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
🔸雞煲皇牌套餐 $258/head
🍒點評時間
香港人一年四季都可以打邊爐🍲
天氣咁熱就緊係要打邊爐啦🤣
雞煲加火鍋可以食到兩樣野就覺好抵🤣
我地冇認真睇menu 原來雞煲入面有鮑魚、蜆、蝦
咁樣突如其來仲驚喜❣️
雞煲好惹味😋滑雞件吸哂濃濃雞煲嘅味道
食哂雞煲之後店員幫我地加上湯就開始打邊爐啦
首先會送上豚肉、牛小排同牛肩胛🥩
食完第一輪後可按個人喜好再向店員落單要邊款肉類
好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️
#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhunterhk #cafe #cafehk #打卡cafe #eatwithmaruko