2022-01-20
韓式party! 好耐冇食過韓國菜,難得同朋友喺屋企聚會,於是叫咗個六至八人套餐一齊share,外賣速遞熱辣辣,每樣食物都好好食、非常足料好大份!推介!希望下次有機會一齊堂食。歡聚自選6至8人套餐$1520- 套餐有得自選兩個炸雞口味,七款小食,仲有汽水,一定足夠八個人食!而且食物款式有好多,對於有選擇困難症嘅朋友來講會好煩惱。韓式炒粉絲- 我哋幾個一致都認為粉絲好好味,一啲都唔油膩,而且份量好足夠,有麻油香味。高度推介!魚餅湯- 魚餅湯相對偏鹹,湯入面有好多唔同種類嘅魚蛋,最鍾意入邊有好多芽菜仔,不過要小心,青辣椒粒都幾辣幾刺激㗎。全鰒蔘雞湯- 非常足料嘅鮑魚人蔘雞湯!新鮮鮑魚好大隻,不過我唔記得拎佢上嚟先影相,雞湯淡淡地,同糯米一齊食好夾。雞肉雞骨煲到好淋。無骨蜂蜜蒜蓉炸雞- 炸雞外層淋左,炸粉同雞肉分離,有淡淡地嘅蜂蜜味道,食唔到有蒜蓉味。雞肉肉質唔乾,唔錯。泡菜炒豬肉- 推介!無論每夾一次都會夾到豬肉片,豬肉片唔會太多肥膏,咬落去爽口,泡菜同豬肉片好夾,同粉絲、炸醬麵一齊食非常配合!海鮮炸醬麵- 炸醬麵比起炒粉絲遜色少少,味道較淡,不過份量搭救,我哋食得好開心。芝士辣雞炒年糕-
歡聚自選6至8人套餐$1520
韓式炒粉絲
魚餅湯
全鰒蔘雞湯
無骨蜂蜜蒜蓉炸雞
泡菜炒豬肉
海鮮炸醬麵
芝士辣雞炒年糕
- 有澎湃嘅芝士拉絲!年糕口感比較軟糯、綿綿地,醬汁都幾辣。
無骨芝士調味炸雞
- 個人來講我鍾意呢款炸雞多啲,就算外賣速遞,炸雞仍然維持到香脆嘅外皮,一打開外賣盒,濃郁嘅芝士味撲鼻而來。呢款炸雞另外有芥末醬可以點嚟食,不過我鍾意就咁食芝士粉炸雞多啲。
芝士雞蛋卷
- 因為外賣嘅關係,芝士凍咗硬返冇咗拉絲嘅效果,雞蛋質感偏全熟,如果整得滑啲就更加好。調味醬唔係好多,食到少少雞蛋味道。