.尖沙咀· 驚喜抵食高質九官格和牛燒肉.驚安燒肉商店📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖.➰今日同朋友嚟到尖沙咀行街,咁啱天氣涼涼地,決定同朋友去食燒肉暖下身,今日到訪嘅依間燒肉店人氣一直都好高,主打高質親民價燒肉,餐廳裝潢帶工業風,牆身仲貼住「No Beef No Life」,好有意境,連員工制服都有同燒肉相關嘅標語,整體環境非常有氣氛。.➰燒肉❀上·九官格 💲388 ⭐️4.2/5⭐️❀和牛壽喜燒 💲98 ⭐️4.1/5⭐️✥柚子漬雞肉山(半份) 💲28 ⭐️4.1/5⭐️餐廳主打燒肉,種類非常之多,我地想試哂咁多款就揀左九宮格燒肉,可以食哂唔同部位嘅和牛,其中和牛五花同埋和牛三角腩非常出色,和牛油脂滿溢,輕輕一燒已經上枱,連同和牛油花入口即溶,非常滿足。另外作為牛舌愛好者,餐廳嘅厚切牛舌亦都非常出色,外脆內嫩。.我地今次仲叫左和牛壽喜燒,侍應會捧著餐盤到我地面前表演席前即燒壽喜燒,好有氣氛,和牛輕燒至半熟,沾上月見壽喜燒汁,入口層次豐富,味道一流,必試推薦。另外仲點左餐廳嘅人氣名物柚子漬雞肉山,價錢親民份量超多,而且柚子調味足夠,亦係每次必點推介。.➰主食及飲品✥蔥香月見飯 💲28
尖沙咀· 驚喜抵食高質九官格和牛燒肉
驚安燒肉商店
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

➰燒肉
❀上·九官格 💲388 ⭐️4.2/5⭐️
❀和牛壽喜燒 💲98 ⭐️4.1/5⭐️
✥柚子漬雞肉山(半份) 💲28 ⭐️4.1/5⭐️
上·九官格

柚子漬雞肉山(半份)

➰主食及飲品
✥蔥香月見飯 💲28 ⭐️4/5⭐️
✥紫菜月見飯 💲28 ⭐️4/5⭐️
𖥕可爾必思燒酌梳打 💲58 ⭐️4/5⭐️
𖥕焦糖菠蘿乳酸 💲38 ⭐️4.1/5⭐️
習慣左食日式燒肉,都會叫上主食同燒肉搭配一齊食中和油膩感,今日分別叫左蔥香同紫菜月見飯,兩者都有一隻月見蛋可以撈勻,前者比較惹味,後者則加入紫菜,層次感更佳。
紫菜月見飯

餐廳亦都好多種類飲品選擇,今日點左依杯焦糖菠蘿乳酸好出色,造型感一流,有一串燒好嘅焦糖菠蘿放係面,而菠蘿乳酸入面亦都有粒粒果肉,推介。
焦糖菠蘿乳酸

➰總結
餐廳主打性價比高質燒肉,各項燒肉出品亦都無將貨就價,每樣出品亦相當有水準,裝修佈置方面亦花左唔少心思,而加餐廳仲做緊激抵優惠,午市同宵夜時段都做緊五九折優惠,儿常值得同三五知己一齊黎試下依間高質燒肉慨氣氛。

➿➿➿
#驚安燒肉商店
#尖沙咀美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#NoBeefNoLife #59折午市宵夜優惠
#上九官格 #厚切牛舌
#和牛壽喜燒 #柚子漬雞肉山
#焦糖菠蘿乳酸
上·九官格
柚子漬雞肉山(半份)
紫菜月見飯
焦糖菠蘿乳酸