大熱天時🔥🥵💦,一個人Lunch 嚟到尖沙咀做完嘢,想簡單食碗嘢,又想坐得舒適但又唔想咁貴,最重要係有足夠冷氣💨💨!第一時間就唸起重慶大廈Basement 嘅 heath!又落去睇下有啲咩餐廳好食先,行咗個彎其實所有嘢都吸引,你睇完啲menu之後我就揀咗呢間叫Ha Noi 嘅越南菜,因為我覺得佢夠多選擇!😼😼我今次試咗佢哋嘅:生熟牛肉湯河 $69 🐮🥩🍜上枱賣相唔錯,牛肉嘅份量都幾足夠,生牛肉上枱嘅時候真係仲係生嘅,跟住放落啲湯度,好快就熟曬喇。但係值得欣賞係佢個熟牛肉,佢嘅熟牛肉係大大塊,仲要係入味同好淋,如果俾我再食我會食熟牛肉湯粉,加埋啲配料青檸同埋辣椒粒,整體唔錯!😋😋上湯灼田園蔬 $21 🌱🌱生菜大大碟,上面加埋油炸蒜,菜係我lunch嘅最愛,夠晒健康!🤩🤩💪🏻💪🏻越式炸春卷(2件)$24越式炸春卷有驚喜🙀,大大條春卷脆卜卜,裏面個餡好足料又juices 加埋個泰式酸汁, 簡直係一個絕配,好食,想食多幾件!😻😻最後叫咗杯青檸梳打 (跟餐+$12),消消暑😌總括嚟講,呢間餐廳環境舒適,地點方便,新淨,單支喺尖沙咀揾食難得平靚正好選擇!😎😎👏🏻👏🏻

我今次試咗佢哋嘅:

生熟牛肉湯河 $69 🐮🥩🍜

上湯灼田園蔬 $21 🌱🌱

越式炸春卷(2件)$24

最後叫咗杯青檸梳打 (跟餐+$12),消消暑😌

2024-08-14
$120 (Lunch)
  • 越南春卷
  • 生牛肉湯河