2023-01-31
一開始見到個餐廳名以為係食日本菜,睇餐牌先發現原來係一間韓式餐廳🇰🇷!見到餐牌有各款傳統韓國料理都幾吸引,所以無乜猶豫就決定一試!😝一坐低侍應已經好好服務,為我地準備好熱茶🍵同埋幾款免費嘅伴菜,有大豆芽菜、蘿蔔絲同埋泡菜。幾樣都好新鮮爽脆,特別係大豆芽菜,帶有好香嘅麻油味,零舍開胃😙!雪濃湯❄️($110)近排天氣咁凍當然要嗌返個暖笠笠嘅雪濃湯啦💕!見到奶白色嘅湯底就知道係足料熬製🍲,每一啖都有濃厚嘅牛骨香味!裏面嘅牛肉係十分嫩滑,而整個湯唔會有一點油膩,好適合用黎泡飯!鐵板牛肉蓋飯($89)另外一道主菜就試咗鐵板牛肉蓋飯🍚,整道菜有鑊氣而唔會乾爭爭,牛肉配搭多種蔬菜,包括洋蔥、椰菜、甘荀同翠肉瓜,感覺清爽,而滿滿嘅牛肉汁亦係送飯嘅必備之選💁🏻♀️!海鮮煎薄餅($143)呢到嘅主打,亦係我認為最出色嘅,就係呢個海鮮煎薄餅💓!外圍煎到十分香脆,口感外脆內軟,Size亦大大份非常之抵食🥳!而且用料十足,裏面就夾滿咗魷魚粒、櫻花蝦同韮黃,點埋特製嘅醬酒醋配搭極佳!
雪濃湯❄️($110)
鐵板牛肉蓋飯($89)
海鮮煎薄餅($143)