放工最啱同朋友飲番一杯,同時update下大家嘅近況。不過我就好驚去啲人多又嘈嘅酒吧,基本上都傾唔到計。今次比我搵到尖沙咀Mira Hong Kong 5樓嘅型格露天酒吧「Vibes」,感覺有啲似去左泰國一樣,有植物同埋河道,十足十世外桃源一樣。Aumakua Tiki原個菠蘿起左肉,加入兩款Rum、芒果同熱情果汁,味道主打清新清爽。Darky Chocotini濃厚嘅朱古力味道,加入雲喱拿烈酒,鍾意朱古力嘅人唔可以錯過啦。Viennese Grilled Sausages3款唔同口味嘅香腸,我自己就最鍾意煙熏味比較重嘅smoked viennese spiral sausage, 超多肉汁又重煙熏味。Crispy Chicken Sando 新鮮焗製嘅三文治,配搭嫩滑多汁嘅雞肉,濕潤得嚟又夠滋味。Vibes Charcuterie Board拼盤有椒鹽捲餅,多種火腿同埋芝士,餸酒就一流啦。

Aumakua Tiki

Darky Chocotini

Viennese Grilled Sausages

Crispy Chicken Sando
新鮮焗製嘅三文治,配搭嫩滑多汁嘅雞肉,濕潤得嚟又夠滋味。

Vibes Charcuterie Board
拼盤有椒鹽捲餅,多種火腿同埋芝士,餸酒就一流啦。