2023-12-29
聖誕佳節,點都要同朋友飲吓酒、慶祝吓。同朋友約左去呢間評價唔錯嘅DKLM 。幾鍾意呢度嘅環境舒適度,仲可以玩桌球、又可以book房唱k,chill住過一晚。 點完嘢食就玩返兩局桌球先施施然返埋枱,一邊品嚐美食、一邊傾計。 今晚我揀左飲Ruby red(HH $48),新鮮士多啤梨味及血橙帶出甜甜酸酸嘅味道。大大杯,可以慢慢飲。 朋友揀左Margarita(HH $68),海鹽圍杯邊,帶出香濃嘅Jose Cucrvo Gold及Cointreau 嘅味道。美麗嘅檸檬乾伴襯,令香味、賣相更突出。 迷你安格斯牛肉漢堡伴松露薯條及巴馬火腿沙律菜卷($98)。巴馬火腿沙律菜卷refresh 口腔後,再品嚐高質安格斯牛肉嘅品道,真心好嘢,我們玩完桌球才進食,食物放涼了,但都唔影響其品質,如果唔貪玩,應該更美味。 既然有酒,當然要有佐酒小食啦。椒鹽雞軟骨($62)係唔錯嘅選擇,份量極多、夠香口。而“定期推介”嘅鮮烤炸雞半隻配蜂芥醬($128)都係推介必食,好好味,外脆內嫩,有骨落地配酒就最正。 經過今晚,酒肉朋友餐廳之選嘅list又多間選擇啦。
經過今晚,酒肉朋友餐廳之選嘅list又多間選擇啦。